5 skarpe til Thorkild Nielsen administratoren på Voip-User.dk

Efter Voip-User.dks administrator kastede håndklædet i ringen, har vi valgt at kvittere med nogle spørgsmål, for her på falderebet at finde ud af hvad Thorkild er for en størrelse, og hvad der har været tanken bag Voip-User.dk. Vi har overtaget det gamle forum, som nu er at finde på www.voipsnak.dk.

Kan du kort fortælle lidt hvad din baggrund for at lave voip-user.dk var? Var det som hobby, eller var du professionelt interesseret?

Ideen til voip-user.dk opstod efter at jeg i slutningen af 2004 havde været meget irriteret over at se mine regninger til TDC telefoni og internet vokse, uden at jeg synes at jeg rigtig fik noget for pengene. Fandt så ud af at Struer.net kunne levere internet på rå kobber og at jeg kunne få iptelefoni ved Telefin (Musimi ville ikke portere mit nummer) Jeg kunne så spare ca. halvdelen af udgifterne.

Struer.net virkede perfekt, men jeg må sige at det gjorde Telefin mildest taget ikke. Det voldte mig meget besvær. Jeg fik dengang lidt hjælp på Musimis forum, men det var klart at moderatorerne var meget kede af at man nævnte andre selskaber end Musimi.

Jeg købte så voip-user.dk og lavede et forum. Jeg havde jo selv prøvet hvor bøvlet det kunne være at få det til at virke, og mente at jeg gerne ville dele ud af min erfaring til andre der manglede hjælp. Der gik så meget kort tid før at alle ”eksperterne” fra musimi-forumet kikkede forbi og hjalp, og alt deres viden og hjælp fik det hele til at gå rigtig stærkt.

Der har aldrig ligget noget kommercielt bag voip-user.dk, det har været ren hobby, og det har været meget vigtigt for mig at holde fast i.

Hvem er Thorkild Nielsen, når han ikke sidder og roder med IP-telefoni. Vi hører du er noget af en hosekræmmer?

Jeg er 44 år gammel, og har været med siden den spæde start af computerteknologi til private. Har i min fritid førhen været med til at lavet en del halvstore computertræf (300-400 mennesker). Har også været med til at lave en internetcafe for unge mennesker osv.

Jeg arbejder på den største tekstilvirksomhed der er tilbage i Danmark, som producerer metervarestof og netstrømper (ca. 60 personer i DK, afdelinger i Polen, Vietnam og Kina.)

Der har jeg ansvaret for produktudviklingen, og har siden 1/12-2008 også haft ansvaret for alt hvad der har med it og telefoni at gøre.

Kommer vi til at se dig som aktiv på andre, lignende fora fremover, eller er det også et farvel til ip-telefonien som interesse?

Jeg ved det ikke helt, da jeg for rigtig lang tid siden har erkendt at der mange der ved meget mere end mig omkring iptelefoni. Så jeg kan vist ikke hjælpe ret meget mere.

Hvordan ser du fremtiden på IP-telefonimarkedet?
– Bliver det fuld service med internet og måske fjernsyn i stil med Fullrate, Dansk Bredbånd
– Bliver det Flatrate full service pakkerne der vinder i stil med fx Tellio, TDC og Cybercity
– Eller bliver det de mere skrabede gør det selv-løsninger hvor kunden selv får lov at styre en del (Musimi, Everlove og mange af de andre små udbydere)?

Meddelelse fra Thorkild på Voip-User.dk
Meddelelse fra Thorkild på Voip-User.dk
Jeg er helt overbevist om at iptelefoni er fremtiden, men tror ikke det er på den måde, som vi private har siddet og fiflet med det.

Jeg tror at det erhvervs mæssigt, er og bliver en bragende succes, med hostet omstillingsanlæg osv. Dette giver en helt anden pris på global telefoni, og da rigtig mange virksomheder har filialer over hele verden, så er det vigtig at telefonien også er global.

Jeg tror at bredbånd/fibernet selskaber tager næsten alle ”ikke helt unge” private kunder, da det bliver billigere og virker uden teknisk viden. Man køber en pakke med internet, telefoni, og måske tv. Man sætter bare telefonen til, og det virker som det altid har gjort.

Fremtiden for de unge er jeg overbevist om, er mobiltelefoni og mobilt bredbånd.

Musimiløsningen tror jeg desværre ikke på i længden. Jeg tror der vil være selskaber, men det er for de inkarneret it-nørder. (Ikke for at generer nogen. Jeg er selv en af dem)

Hvor mange IP-telefoni udbydere tror du der er plads til på det danske marked? Hvem er tilbage om et år og hvem er fusioneret? Og hvor står de små udbydere om et år?

Jeg ved det ikke, men jeg er overbevist om at de får det meget hårdt.
Problemet er, at det bare skal virke 100% og må intet koste. Med de selskaber vi taler om, tror jeg at toppen er nået, og at der nok falder nogen fra.

På erhvervssiden spår jeg en stor fremtid for dem der er professionelle nok.

Skal du lave andre websider eller projekter fremover?

Foreløbig har jeg ikke nogen planer, men jeg er og bliver en tekniknørd. Jeg kunne jo komme til at rode med et eller andet, hvor der ikke er meget hjælp at hente på nettet. Så kunne det være at jeg er på den igen. Det bliver så nok et mere hackersikkert system.

Om Thomas Clausen

Arbejder til dagligt som Digitaliseringsleder i DSB. Jeg er uddannet Cand.merc.(fil.) fra Handelshøjskolen i København (CBS) og har tidligere været på Computerworld og i Økonomistyrelsen.

2 tanker om “5 skarpe til Thorkild Nielsen administratoren på Voip-User.dk

  1. Igen en tak til Thorkild for at have holdt voip-user.dk kørende indtil nu :-)

    Jeg er enig i det med Musimi-modellen. Det er meget svært, især for mindre nationale voipudbydere, at konkurrere med international call-shops på udgående prisen.

    Hvad jeg personligt godt kunne tænke mig, var en voip udbyder med et 5kr/md abonnement på et dansk telefonnummer, viderestillet til en vilkårlig SIP adresse (selvf. med portering til kost-prisen). Tvivler dog på, at der er et marked for den slags, man skal op i stor volumen før det kan betale en medarbejder, og det vil være et nørd tilbud, medmindre nogen kan finde ud af at bundle det med f.eks. voipbuster.com eller lign.

    Mvh,
    Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>