5 skarpe til Herman Ransborg – Danmarks mest hjælpende VoIP-entusiast

Herman Ransborg Danmarks mest hjælpende VoIP-entusiast
Herman Ransborg Danmarks mest hjælpende VoIP-entutsiast

Vi har af flere omgange talt om at vi skulle hive fat i den som nok har knækket flest VoIP-nødder i Danmark, nemlig Herman Ransborg. Endelig fik vi taget os sammen til det i forlængelse af at Herman havde rundet 1.000 kommentarer på Voipsnak.dk. Vi fik også stor hjælp af Joakim som er Administrator på Musimi, men det kan du læse mere om nedenfor.

Kan du kort fortælle lidt om dig selv? Hvad er din baggrund, og hvad laver du når den ikke står på telefoni?

Oprindelig var det noget med radio/radar og raketter i Flyvevåbnet. Størst spænding oplevede jeg da jeg i 1980 hoppede af en servicechefjob i Hewlett-Packard for at starte forfra med skruetrækkeren hjemme fra hobbyrummet. Moderfirmaet lå også her i Californien, USA. Vi var kun få ansatte i Europa. En del af os kendte dog hinanden. Firmaet havde en grundidé, som mange af os startere havde lidt kendskab til fra en tid som produktspecialister. Buen blev spændt til det yderste og det tiltrak igen unikke spændende kollegaer. Det var også her jeg fik behov for at sejle med sejlskib, så det ikke alt sammen blev til firma.

Men mit job var min hobby igennem flere ansættelser. Der var også meget stress og ræs i det, bl.a. enormt mange rejser og møder. I dag hygger jeg mig bl.a. med de udfordringer der er i en antenneforening og nyder at jeg ikke skal på farten hver dag.

Vi har spurgt Musimi/Tellio om hvor mange indlæg du har skrevet i Musimis forum, og her er hvad de svarede:

Herman Ransborg er uden tvivl en af vores mest aktive brugere på musimis forum, og har pr dags dato hele 8.571 indlæg fordelt både over musimis gamle og nye forum. Personlig mener jeg at kvalitet er langt bedre end kvantitet så antallet forum posts er ikke nødvendigvis en pegepind for hvor dedikeret en bruger er, men også her viser Herman Ransborg sin styrke. I tillæg til at toppe antallet forum posts (næsten det dobbelte af anden pladsen), holder Herman også altid en både hyggelig, professionel og ikke mindst hjælpsom tone på sine indlæg.

Som jeg også har sagt til Herman ved en tidligere anledning; Hvis musimis forum havde haft muligheden for at give enkelte brugere “Moderatorer” status ville det være mig en glæde at give den titel til Herman.

Med de ord er du er nok den i Danmark, der har været i dialog og hjulpet flest IP-telefoni-brugere. Du er rundet 1.000 kommentarer på Voipsnak og i Musimis forum har du skrevet 8.571 kommentarer (tak til Joakim fra Musimi for at finde det frem til os). Det er vanvittigt flot. Hvordan har du fundet overskud til det? Og hvad har du selv fået ud af det, eller er du rendyrket altruist?

Jeg kan nok ikke lade være. Jeg hygger mig med dette her teknik, ligesom når andre slapper af med soduko eller kryds og tværs. Oprindelig havde jeg nok en drøm om at hjælpe til med at gøre Musimi til noget unikt, men kæden sprang af. Nu er det mere en vane. Det er fortsat en fornøjelse at være med til at hjælpe andre og vi er jo også i forummet en slags team af hjælpere, med hver vores fokus.

Jeg er enig med Musimi/Tellio, der er også meget small-talk i indlæggene. Jeg føler også der er lidt selvjustits. Prøv at sammenligne med andre steder.

Før Musimi var jeg i øvrigt ofte gæst hos fotokritik.dk

Det startede hos Musimi for dig, men kunne du tænkes at engagere dig med lige så stor passion i et nyt pioner-selskab? Kunne du være primusmotoren i sådan et selskab?

Jeg føler jeg har haft fornøjelsen at være med til det nogle gange, bare indenfor andet med teknik og edb. Måske er jeg allerede stået af og kalder mig pensionist i utide, men tanken har strejfet mig. Jeg tror jeg mangler visionen der skulle drive værket.

Du har jo efterhånden fået lavet et ypperligt setup ved hjælp af forskellige analyser ;-). Tror du nogensinde at det vil være muligt for hr. og fru Danmark at lave noget lignende? Det skal jo være lige til at gå til.

Nej, jeg tror den store flok vælger telefonien, som de får tilbudt af deres internetudbyder. Her kan man få noget af fordelen uden at skulle bruge tid på teknikken bag.

Men, hvad enten vi vil det eller ej så sniger teknikken sig ind i hjemmene, så flokken af mininørder vokser også og dermed potentielle telefoni nørder. Der er dog meget som konkurrerer med telefonien fx mediacenter eller videoredigering. En del vil dog nok havne i IP-telefoni uden at tænke over at det er det de har sat op, fx med Skype på mobiltelefonen.

Vi har set flere udbydere dreje nøglen om eller blive opkøbt. Hvad tror du der skal til for at holde på brugerne? Og hvad skal der til for at man kan holde sig på markedet?

Havde jeg et klart svar her så var jeg måske allerede fristet til selv at hoppe ud i noget.

Mange SIP tiltag som har imponeret med gateways, værktøjer og funktioner synes at havne i en stagnation og at være kommet i tvivl om fremtiden, som fx Free World Dialup. Der er for mange spredte bud på, hvordan fremtidens kommunikation bliver, godt forplumret af af de sociale netværksløsninger og andet: Facebook, MySpace, Twitter, Zimbo, Skype, Google Talk, MSN Messaging, Pidgin, Miranda, Jabber, AIM, Yahoo, IRC osv. – listen er lang. Nogle har måske udspillet deres mulighed og andre er knapt begyndt for alvor.

Hvad er din største inspiration i dit daglige virke indenfor IP-telefoni?

Jeg tror det er glæden ved at knække nødden sammen med andre. Sommetider kan der også ligefrem være konkurrence i at fange tråden til en løsning.

Men også det at få et indblik i, hvad andre finder ud af. Her ligger der en lille opfordring. Jeg tror mange har løsninger som det kunne være interessant at læse mere om i detaljer. Vi kunne gøre lidt mere ud af at inspirere hinanden. Voipsnak.dk ligger der jo til det samme.

Jeg håber ikke at vi gamle i gårde, med vores kloge Åge, kvæler pionerånden. Ofte kan vi jo tænke tilbage til 2004 da Musimi var ungt. Det inspirerer nok ikke nye brugere at høre om der var en gang, men det var jo spændende. – Vi skal nok alle fortsat lære at se fremad og være imødekommende, det kan forummet også bruges til at øve sig i.

6 tanker om “5 skarpe til Herman Ransborg – Danmarks mest hjælpende VoIP-entusiast

 1. “Som jeg også har sagt til Herman ved en tidligere anledning; Hvis musimis forum havde haft muligheden for at give enkelte brugere “Moderatorer” status ville det være mig en glæde at give den titel til Herman.”

  Jeg vil gerne tro at Herman har fået den replik med på vejen, men han kan så ikke bryste sig af at være den eneste. ;)

  https://musimi.dk/index.php/forum2/thread/forumid=1/id=6940/#7

  Jeg har tit undret mig over at Herman gider blive ved, selv synes jeg vi blev ved at gentage os selv igen og igen på musimis forum. Jeg tror efterhånden ikke der findes et problem på bruger siden, man ikke kan finde svaret på i musimi’s forum.
  Selv kørte jeg sur i at føle jeg gang på gang skulle bede om selv de mest banale detaljer om udstyr, udbyder og hvad der var forsøgt inden man bad om råd og har siden kun fulgt sporadisk med på musimi’s forum.

  Hatten af for Herman herfra, godt gået, håber du kan holde gejsten oppe lang tid endnu. :)

  /Klaus

   1. Desværre er det lang tid siden vi har set noget til Thomas Høyer. Sidste login på Voipsnak var 22/10 2008 (det var faktisk dengang det hed voip-user). Men jeg får da en mail fra ham i ny og næ :-)

    Jeg tror faktisk I tre (Herman, Klaus og Karsten) sammen med Thomas Høyer tegner jer for rigtig mange hjulpede brugere på Musimis forum. Det er helt fantastisk. Der er mange der er jer tak skyldig inklusiv undertegnede.

 2. Thomas Høyer
  Ellen og jeg har haft fornøjelsen at møde Thomas Høyer efter han er startet i hans nye job. Jeg syntes det ville være interessant at møde ham når vi nu næsten kendte hinanden fra Musimi. Han har nok for meget at løbe efter i dette nye arbejde til at der bliver tid til IP-telefonien. Hans job er nok blevet hans hobby ;)

  Der var meget jeg beundrede ved Thomas Hoyer, fx han var ofte kort og præcist i replikken, hvor jeg har mere svært ved at begrænse mig og Thomas var enormt god til at huske kernen i tidligere indlæg. Det var som om han kunne huske alle tidligere indlæg med samme problematik og han kunne beskrive nuanceforskellene i dem. Ok, han er også yngre end mig – Jeg kan ikke huske, hvad vi spiste i går ;)

  Jeg har også nydt at vi har været en hel del som har hjulpet til i Musimi forummet og at vi har inspireret hinanden. Nogle kommer vi så til at savne, når der går lang tid imellem indlæggene, men der har også været skønt når vi så ser navnene igen, fx dig Klaus.

  Jeg har faktisk også flere gange sagt at nu gider jeg altså ikke længere af flere årsager bl.a. også af årsager som du beskriver. Jeg vender alligevel tilbage. – Jeg tror, var det mit job, så gad jeg nok ikke ret længe, for der er meget med det samme, om igen, for at få information. Det er måske noget andet når det ikke er noget man skal.

  Jeg takker naturligvis for indlægget og opmærksomheden af jer alle og vil så lige tilføje at der er mange andre som hjælper også ellers var det nok heller ikke nært så inspirerende og sjovt ;)

 3. JAYNE – Check with WESTY on that mic thing. She knows all about those & can give you many valuable tips.“No need to thank me, the job in itself is thanks enough!” Too funny & how very true.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>