Nokia E65 som VoIP mobil og uundværlig følgesvend

Jeg har længe gået og kredset om Nokias E65. Jeg har læst utallige test/anmeldelser, set billeder og videoer til bevidstløshed, men været for nærrig til at gribe til handling. Men endelig har jeg gjort det, og jeg har ikke fortrudt, på trods af den voldsomme pris…

Nokia E65
Nokia E65

Telefonen har kun været i min besiddelse over weekenden, men den er allerede sat op via mit lokale trådløse netærk og derfor fuldt integreret med Gmail, Google Calendar, Truphone, Fring (og herunder MSN messenger, Skype, GoogleTalk og min normale Voip-udbyder Musimi).

Trådløs opsætning

Det var meget let at sætte telefonen op til mit trådløse netværk (jeg har en Fritz!Box Wlan Annex A router/modem). Der er kun to hager som jeg ser det. Telefonen skal flere steder rettes ind til at tage kontakt via mit netværk, f.eks. ét overordnet sted, og under de forskellige programmer. Den anden hage er strømforbruget. Brugen af trådløst netværk er en regulær strømsluger, der gør at telefonen kun kan holde strøm i ca. 1 døgn hvis den hele tiden bruger WLan. Der er dog slet ikke behov for at bruge telefonen på den måde, da de forskellige programmer tager kontakt til nettet når de har behov for det eller man har indstillet dem til.

Gmail og Google Calendar

Det var en forudsætning for at købe telefonen, at jeg kunne få en meningsfuld måde at integrere min Gmail og Google Calendar. Det er lykkedes. Jeg startede med at installere google’s eget gmail program (Google har flere mobilprogrammer her), men det er gangske overflødigt, da man kan opsætte telefonen til at sende og modtage mails. Jeg har sat telefonen op således at den skal tjekke efter mails hver ½-time (i tidsrummet 8-23 og kun når jeg er på hjemmematriklen). Eneste lille irritationsmoment er at den også tjekker efter sendt post, så hvis jeg har siddet ved computeren og sendt en mail, så fremgår den også, men der må være en vej udenom den del. Hvis du kender den, så skriv gerne en kommentar.

Tilføjelse: Jeg har på opfordring fra en læser lavet en lille guide til hvordan jeg har sat telefonen til at tjekke mails.

Med Google Calendar kunne jeg også have kigget på Googles egen løsning, men jeg havde læst mig til at den ikke var tovejs, dvs. når jeg oprettede en begivenhed på min telefon, så ville begivenheden ikke blive oprettet i Google kalenderen, kun telefonens kalender. Jeg valgte til at starte med GooSync, som integrerer flot med mobilens egen kalender (det er selvfølgelig en tillidssag om man tør betro sine Google loginoplysninger til 3.-part. Jeg anvender f.eks. pt. 16 forskellige Googleprodukter, og med overdragelse af login har GooSync nu adgang til dem alle :-( . Hvis du anvender Google, så kan du se alle de tjenester du benytter dig af her). Man kan desværre kun anvende én kalender med GooSync, hvis man vil anvende flere, så koster det penge.

Efterfølgende faldt jeg over Schedule World, som tilbyder noget i stil med GooSync, men det er væsentligt mere interessant, fordi man kan meget mere uden at det koster noget. Derfor har jeg skrottet GooSync igen, og 100% på Scheduleworld. Med scheduleworld kan jeg opdatere flere Google kalendere og jeg kan opdatere med Outlook på arbejdet (det gør jeg en-vejs, da jeg kun vil have mine arbejdsaftaler i mobilen og ikke private aftaler på arbejdet).

Tilføjelse: Jeg har på opfordring fra en læser lavet en lille guide til at synkronisere Google Kalenderen, Scheduleworld og Outlook efterfølgende.

Fring

Let installation af Fring
Let installation af Fring

Fring-opsætningen var utrolig let. Fring har lavet en meget let løsning, som guider én igennem hele installationen på en intuitiv måde. Man skal bar udfylde nogle småting om ens telefon, så får man en sms, og så kan man følge fremgangen på ens skærm. Det vil sige at det er en fordel at sidde foran pc’en, når man skal sætte sin telefon op til Fring, men absolut ingen nødvendighed. Man kan med Fring indstille: MSN Messenger, Skype, Google Talk, Twitter og én SIP-konto. Jeg har sat alt op undtaget Twitter. Jeg kører Musimi på SIP-kontoen da jeg synes det var besværligt, at have to SIP-kontoer på selve telefonen, selvom det er muligt.

Fring har et godt produkt, men der er to småting. Det er lidt besværligt at sidde at chatte efter sms-princippet, når det sædvanlige alternativ er et tastatur og 10 lynfingre (hehe ja ok måske kun 6). Når man anvender VoIP-delen, så er der lidt mere forsinkelse end normalt, og umiddelbart, så er lyden lidt mere metallisk, men jeg har kun prøvet det få gange, så grundlaget er spinkelt.

Truphone

Truphone er i sandhed den store overraskelse for mig. Truphone er et engelsk firma, som tilbyder mobil VoIP hvor man tildeles et amerikansk nummer (der er dog en dansk afdeling undervejs). Det eneste minus jeg kan finde ved Truphone er installationen, men der kan Youtube hjælpe.

Lyden via Truphone er fantastisk, ingen forsinkelse eller dårlig lyd. Bedst af det hele er at man kan ringe gratis til fastnettelefoner i 40 lande herunder også Danmark (Husk!! +45 foran ellers går opkaldet ikke igennem). Det vil sige så længe man er i nærheden af et trådløst netværk, så kan man ringe gratis til utrolig mange kontakter. Man kan oprette flere forskellige profiler afhængigt af hvor man er, f.eks. hjemme, på kontoret eller i et offentligt netværk.

Konklusion

Jeg har med stor fornøjelse sat min nye telefon op til en masse services, og jeg har ikke mange irritationsmomenter, det eneste kritikpunkt må være batterilevetiden, men på den anden side, så her jeg også leget en del med telefonen :-) . Nokias E65 kan klart anbefales, den har hvad man har behov for, og hvis ikke, så kan man installere det meget let. E65 er en god VoIP-telefon, man kan opsætte flere SIP-konti, men jeg synes det var besværligt at have mere end én sat op med Nokias’ egen VoIP-program. Det skyldes at jeg ikke kunne vælge hvilken VoIP-udbyder jeg ville ringe fra, når jeg foretog et Internetopkald.

Alt i alt er jeg meget tilfreds, og har fået mig en uundværlig lille følgesvend, der nemt kan erstatte min gamle (med streg under gamle) mobil, som ryger til Dansk Røde Kors.

Om Thomas Clausen

Arbejder til dagligt som Digitaliseringsleder i DSB. Jeg er uddannet Cand.merc.(fil.) fra Handelshøjskolen i København (CBS) og har tidligere været på Computerworld og i Økonomistyrelsen.

90 tanker om “Nokia E65 som VoIP mobil og uundværlig følgesvend

 1. Hej Klaus

  Tak for tippet, det ser meget spændende ud men også lidt for kompliceret til min smag. Kald det en Microsoft sygdom om du vil, men jeg er i markedet efter noget mere plug n’ play.

  Umiddelbart er GooSync ok, bortset fra min big brother frygt (skitseret ovenfor), min irritation over at jeg kun kan opdatere én Google kalender, og at GooSync kun opdaterer 30 dage frem i tiden. Jeg kan købe mig til disse tillægsydelser, meeeeen jeg vil have det gratis :-)

  ScheduleWorld har gjort hvad de kan for at få deres side til at ligne Google’s klassiske login-sider, og det bringer alarmklokkerne frem hos mig. Derfor er jeg interesseret i at høre fra folk der har prøvet den, eller andre tjenester.

  Det eneste jeg synes at mangle med opdatering af min ny telefon er mine kontaktpersoner og der kan GCalDæmonen tjene som en god løsning, hvis jeg ville opdatere med en offline mailtjeneste á la Thunderbird, Evolution, Outlook osv. Jeg vil dog have det hele online, og derfor ville jeg opdatere kontakter via mine gmail kontaktpersoner. Det er der garanteret en tjeneste der kan, men jeg har ikke rigtig ledt efter den endnu ;-)

 2. Hvis jeg lige skal følge op på kalenderdelen…

  Jeg er 100% gået over til Scheduleworld, mine første bange anelser er bragt til skamme. Scheduleworld er virkelig godt. Og supporten er også god, når man tænker på at det er gratis.

  Jeg har sat det op således, at jeg opdaterer min Nokia E65 med min Google Calender (to-vejs) og en-vejs med outlook på arbejdet (outlook -> server). Så kan jeg altid se hvad jeg skal på mobilen.

 3. Hej. Virkelig nogle gode features du beskriver her.

  Har forsøgt at sætte min e65 op til e-mail via gmail. Følger guiden fuldstændig. Når jeg forsøget at hente ny email ned kommer e65 aldrig videre end til at “opretter forbindelse til…” Jeg kan godt sende email via postkassen. Har du nogen ide’ om problemet?

  Mvh Stig

 4. Hej Stig

  Dejligt at du kan bruge guiderne.

  Mht. Gmail
  Umiddelbart kunn jeg forestille mig at problemet kommer fra ét af to steder:
  1. Har du husket at følge denne opsætning?
  2. Har du så sørget for at aktivere pop under indstillinger i din Gmail?

  Jeg har også skrevet et lille indlæg om at sætte E65 op med Gmail her.

 5. reply:

  Jeg har benyttet netop de data fra gmail Help Center og POP er aktiveret på min konto – efterhånden indtastet dem 1000 gange i håb om at jeg havde lavet en tastefejl et sted. Outgiong mails er intet problem, men får aldrig forbindelse til at hente mails… Jeg har telmore , men det burde ikke være et problem…

 6. Hmm, jeg har fået min E65 til at hente, har sat den til max 60 mails, men desværre henter den ca. 1 år gamle mails, selvom jeg beder den hente nye mails – er det noget, du har erfaringer med?

 7. Hej Helle

  Måske kan du gøre det på denne måde:
  1. Klik på indstillinger i din gmail
  2. Klik på Videresendelse og POP
  3. Under POP-download kan du vælge Aktiver kun POP for e-mails, som modtages fra nu af.

  Måske det kan hjælpe. ;-)

 8. Lige for at vende tilbage til dig Stig. Min opsætning ser således ud for indgående mails:

  Brugernavn: xyz@gmail.com
  Adgangskode: [Gmail adgangskode]
  Server: indgående: pop.gmail.com
  Adgangspunkt i brug: Spørg altid
  Navn på postkasse: Gmail
  Postkassetype: POP3
  Sikkerhed (porte): SSL/TLS
  Port: Standard
  Sikkert login til APOP: Fra

  Stemmer den overens med din opsætning?

 9. Hej TC.

  Tak for din interesse i mit problem.
  Jeg benytter desværre præcis samme opsætning, men uden held! udgående mails er ikke noget problem…

  Min E65 version er (*#0000#):
  1.0633.18.01
  11-01-07
  RM-208
  Nokia E65

  Er der forskel på vores versioner?

 10. Sidste nyt – Nu har jeg forsøgt mig på et wlan netværk og så virker det upåklageligt! – Jeg har brugt min gprs opkobling hidtil. Der er stadig lidt mystik i det her. jeg kan godt sende med min gprs, men ikke hente mails…

 11. Ok, så købte jeg en E65 efter at have læst netop det her rigtig gode indlæg – tak. Jeg har haft sony ericsson i mange og det er meget simpelt i forhold til min nye E65. Det hænger jo nok sammen med at Nokia kan meget mere end SE-telefoner – så meget er jeg klar over :)
  Jeg ved da en del om IT og telefoner, men min nye E65 sætter virkelig min tålmodig på prøve, men det skal lykkes. Jeg har søgt hjælp først via nokias hjemmeside, men hold da op nogle tåbelige resultater, som dukker op ved min søgning på mit problem. Det har sjældent ret meget at gøre med, som jeg skriver i søgefeltet -øv nokia! Jeg har snakket med min teleudbyder 3. Der sidder en pige, som kommer med foreslag, men som vist i bund og grund ikke ved ret meget. Hun giver op og siger at jeg må gå i en 3-butik. Jeg har søgt info på google, som gav meget nyttig info, men ikke den rigtige.

  Spm:
  1. Hvordan vælger jeg WiFi som foretrukent netwærk. Jeg gider ikke surfe og skype over 3’s netværk når jeg er hjemme jo.

  2. Telefonen kom med forkert opsætning. Den kunne ikke sende og modtage pakker via 3’s netværk, så jeg fik en sms med rigtige indstilninger fra 3. Det virker og forbindelsen hedder nu “3(1)”. Problemet er bare at ikke alle programmer har forstået det, så de prøver stadig, at forbinde via forbindelsen som hedder “3” (den gamle, som ikke virkede. Jeg vil gerne fjerne denne forbindelse, men kan ikke finde ud af det.

  Er der nogle af jer telefonnørder der kan hjælpe mig lidt på vej. På forhånd tak :)

 12. Hej Bjørn

  Jeg er glad for at min indlæg inspirerer til køb af telefonen som jeg stadig er meget begejstret for (Jeg er IKKE betalt af Nokia :-) )

  Jeg skal forsøge at besvare dine spørgsmål, men ellers kan jeg kun tilskynde til “trial and error”, det er sådan jeg lærte telefonen bedre at kende.

  ad. 1
  Under de forskellige programmer du anvender til at tage kontakt til internettet, der kan du vælge hvordan de tager kontakt til internettet. Her skal du så bare vælge spørg altid, det har jeg indstillet min telefon til, da jeg fx anvender forskellige trådløse netværk afhængigt af hvor jeg er henne.

  ad. 2
  Under Indstillinger -> Forbindelse -> Pakkedata kan du vælge adgangspunkt, prøv at se om ikke dine forskelige 3 profiler fremgår her. Jeg har ikke selv 3 er på vej til Bibob fra Unotel.

  Under Indstillinger -> Forbindelse -> Adgangspunkter kan du slette de overskydende adgangspunkter du har.

  Håber det bringer dig lidt videre…

 13. Hej Thomas
  Hold da fast hvor er du dygtig og hurtig

  ad. 1
  Det var lige i øjet :)
  ad 2.
  Det var lige i øjet :)

  Og tro mig “trial and error”, det er noget jeg dyrker en del sammen med min nye problem ven E65 :) Men vi bliver bedre og bedre venner for hver dag der går.

  Du har svaret på de 2 vigtigste spørgsmål, som jeg har, så nu kan det ikke gå helt galt, men hvis du har overskud til det, så her jeg lige et mere. Ved du hvordan man tilpasser den lille menu der ligger i toppen af start vinduet? Jeg kunne godt tænke mig at skifte fx msn ud med fring.

  1000 tak for din hjælp.

 14. Hehe, så er der en god chance for at jeg klarer 3 for 3, du finder denne funktion her:

  Indstillinger -> Telefon -> Standbytilstand -> Prog. i aktiv standby

  God fornøjelse og velbekommen.

 15. Håber der er en der kan hjælpe mig!
  Jeg har forsøgt at opsætte E-mail på min E65, det er ikke lykkes og nu er der 2 postkasser jeg ikke skal bruge, dem vil jeg gerne slette og så vil jeg benytte mig af G-mail som er så godt beskrevet her.
  /jesper

 16. Jesper:

  For at slette postkasser:

  [menu] -> beskeder -> [valg] -> indstillinger -> E-mail -> “på den du vil slette” [valg] -> [slet]

 17. iiih.. har lige bestilt min nokia e65, og må indrømme efter at have læst med her – så glæder jeg mig virkelig.
  God weekend

  Tina

 18. Vedr. Truphone Så skriver de på deres hjemmeside http://www.truphone.com/dk/ at:

  “””””Der er intet månedligt abonnement, ingen ydelser for indgående samtaler, intet download-gebyr og ingen skjulte omkostninger – du betaler simpelthen bare for dit forbrug.”””””””

  Og det er det her der undre mig(du betaler simpelthen bare for dit forbrug)

  Så Thomas Clausen kan du ikke prøve og forklare mig hvordan man ved at man ringer gratis?
  Det skriver du her i tråden (Bedst af det hele er at man kan ringe gratis til fastnettelefoner i 40 lande herunder også Danmark)

  Jeg har trådløst net herhjemme. Skal jeg så betale for mit forbrug hjemme?

  Og hvordan fungere det når man er på farten? Kan man bare ringe op fra alle trådløse net? Og hvordan sikker man sig at det er gratis?

  Håber du kan hjælpe mig med mine spørgsmål. Da jeg d.01/12-07 køber en E65 og glæder mig helt vildt til den efter jeg har læst din tråd her.

 19. Hej Michal

  Jeg ringer gratis til disse 40 lande frem til 31. december: http://www.truphone.com/more_info/what_does_it_cost.tru#free_countries

  Det er et tilbud som en del af deres opstartskampagne om man vil. Man skal altid indsætte penge forud, men jeg har endnu ikke indsat nogle, da jeg kun har ringet til gratisdestinationer. Så det forudsætter altså at man holder sig opdateret ift. hvor man ringer hen og hvad man ringer til (mobil eller fastnet).

  Hvis du vil sikre dig at du ringer gratis, så skal du være på et trådløst netværk, og hvis ikke du hjemme, så kan du håbe at det trådløse netværk du bruger ikke er alt for belastet, for så kan det måske gå ud over lyden. Jeg havde dog held med at ringe hjem til familien fra Norge i forbindelse med en rejse jeg havde med mit arbejde, hvor jeg brugte hotellets trådløse forbindelse.

  Med hensyn til Truphone, så ophører deres tilbud den 31. december, men så kommer der givetvis andre, fx. Jajah.

  Jeg er sikker på at du vil blive glad for E65’eren når den lander hos dig i begyndelsen af december.

 20. Tak for dit svar. Men kan Jajah bruges på E65? Kan ikke finde noget om man skal installere software lige som med Truphone.

  Hvis du finder nogle andre udbydere, kunne du så ikke fortælle om dem her i tråden?

 21. Mit engelsk er ikke så godt :-( Så jeg vil vente og se om jeg kan finde nogle danske brugere, som kan forklare om den udbyder de bruger. Og om det gratis.

 22. Nogle som kan hjælpe mig med hvordan jeg sætter VOIP op på min E65?

  Internet udbyder: TDC Bredbånd
  Mobil: M1 snart BIBOB

 23. Hej Michal
  Jeg tror du må være lidt mere specifik.

  Har du allerede en VoIP-udbyder? Og hvis ja, hvilken?
  Hvis ikke du har en udbyder, hvad leder du så efter hos din fremtidige udbyder. Eller vil du bare køre noget VoIP via Skype eller Gizmo.

  Du kan jo konsultere nogle af de forskellige guides vi har lavet på Voipbloggen: http://www.voipsnak.dk/ip-telefoniguider (kig især på kvalitets- og prisguiden).

  Ellers prøv at skrive lidt mere om hvad du er ude efter…

 24. Jeg regnede bare med at jeg kunne sætte det op via TDC. Så man ikke skal betale ekstra. Eller er det Truphone jeg skal bruge istedet for TDC?
  Jeg må prøve og kigge på de guider du henviser til.

  Jeg læste bare et sted at det VOIP/Internet telefon som er i E65 skulle være rigtig god, efter opdatering af firmware til v.2.0633.65.01
  3-10-07
  RM-208

  Og jeg vil jo gerne kunne ringe gratis (til fastnet) uden og skulle betale mere, når jeg nu i forvejen betaler til TDC.

  Og jeg vil da også gerne kunne ringe fra andre steder hvor der er trådløst net. Lige som du TC har gjort fra Norge http://www.voipsnak.dk/truphone-i-test-fra-norge/

 25. Hvis du har en trådløs router, så kan du sætte din telefon op til at tage kontakt til internettet via dit TDC bredbånd.

  Det er her du fx kan anvende Truphone til at ringe gratis. Du kan også installere andre programmer og ringe billigt til især udlandet. Det kunne være Skype, Gizmo eller noget helt tredje. Du kunne også bare finde dig en IP-telefoni udbyder og sætte din telefon op mod den udbyder, men det forudsætter som sagt at du har en trådløs router.

  Selve opsætningen er afhængig af din router og den forbindelse du anvender, men her skal du jo bare starte din Wlan scanning i startbilledet af E65’eren og finde det trådløse netværk du vil bruge.

  Det er selvfølgelig også afhængigt af om du har krypteret dit trådløse netværk, og om du kører MAC-adressering, men du kan finde mere om dette her: http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_E65-1_UG_da.pdf side 70.

  Håber det bringer dig lidt videre.

 26. Vil det sige at nu når jeg har en trådløs router, og jeg har sat min telefon op til at tage kontakt til internettet via mit TDC bredbånd? Så kan jeg ringe fra den?
  For det har jeg gjort. Jeg har også sat den til og tjekke mail.

  Når det er gjort så kan jeg bare bruge Truphone, og ringe fra det.
  Er det rigtig forstået?

  Men hvad så hvis man et andet sted, på et andet netværk? Vil det så også kunne virke, selv om det måske ikke er TDC?

 27. Ja, du kan bare installere Truphone, så skulle det fungere, også selvom du er udlands eller på andre trådløse netværk.

  Du kan måske også sætte dit TDC IP-telefoni til at virke via din telefon, men der skal du have fat i TDC, for at få de forskellige parametre du skal indtaste i din E65 her: Indstillinger -> Forbindelse -> SIP-indstillinger og så er der en masse ting man skal indtaste, som du skal have at vide af TDC, hvis det er deres bredbånd du vil sætte telefonen op til.

  Når du skal vælge udbyder, så kan du kigge lidt i prisguiden og kvalitetsguiden, de skulle gøre det lettere for dig at få en fornemmelse for hvilke udbydere, der passer til dig.

  PS
  Michel har også startet en tråd angående noget af det samme her.

 28. Nu har jeg prøvet Truphone og kunne godt lave opkald fra det. MEN MEN sikken niget l… :-( Selv om jeg ikke er logget på nette, og Wlan er slået fra i telefonen. Så kommer der pludselig 2 ikoner i toppen af skærmen i højre side. Og kæresten kan ikke ringe mig op, selvom jeg har alm mobil signal. Nu har jeg afinstalleret det og haft slukke telefonen. Men lige pludselig kommer de 2 ikoner i toppen af skærmen i højre side igen. Og sammen problem.

  Hvad kan jeg gøre for og komme helt af med det?

 29. Folk kan ikke ringe til mig. og det er selvom der er fulgt signal:-( Har Truphone forwarde mit nummer til dem? Hvis ja hvordan får jeg det så tilbage? Kan ikke finde noget om det på deres side.
  Nu har jeg lavet en reset af telefonen med *#7370# og geninstalleret firmware. Men det hjælper ikke.

  Så please hjælp mig……

 30. Frygt ej, det er småting der skal til for at du kan anvende Truphone, så det kommer til at virke godt for dig – tror og håber jeg :-)

  Jeg tror du er kommet til at lave noget galt i opsætningsforløbet (måske er du kommet til at sætte Truphone til at autostarte!?).

  Det kan du slå fra ved at starte Truphone og klikke valg -> autostart off

  Der er en hurtig måde at komme udenom problemet med at programmet forsøger at tage kontakt hele tiden (de to ikoner du omtaler ovenfor). Når du har foretaget dit opkald via Truphone, så skal du ikke bare klikke afslut nederst i venstre hjørne, men klikke valg -> Disconnect. Det skulle ordne problemet for dig.

  I Værktøjer -> Indstillinger -> forbindelse -> SIP indstillinger skulle din Truphone profil fremgå. Hvis du ikke vil give Truphone en chance til, så skal du slette dem, hvis du er mere tålmodig, så bare klik:
  Valg -> rediger -> Registrering -> Efter behov

  Mht. hvorfor du ikke modtager mobil-opkald, der må jeg være dig svar skyldig. Jeg har aldrig hørt om problemet (har du tjekket datoen for din portering til Bibob? (Jeg bliver selv Bibob-kunde på mandag :-) )).

  Hvis ikke det er en fejl 40 ;-) så ville jeg prøve Truphones forum, hvor du også finder en dansk afdeling: http://www.mobilevoipforum.org/

  Jeg håber sandelig du får klaret skærene, og meld gerne tilbage.

 31. Kan E65 gemme opsætninger på flere trådløse netverk, dem som man besøger tit.

  Findes der billige mobiler som har sip indbygget.

 32. Kan E65 gemme opsætninger på flere trådløse netverk, dem som man besøger tit.

  Ja det kan man sagtens her:
  Indstillinger -> Forbindelse -> Adgangspunkter

  Findes der billige mobiler som har sip indbygget.

  Nu er billig jo relativ ift. indkomst og forbrug :-) men jeg tror den billigste SIP mobil er Nokias N73, men jeg er ikke en feinsmecker udi mobiltelefoner, jeg er bare glad for min E65 ;-) Prøv eventuelt at kigge lidt på http://www.mobilpriser.dk

 33. Det kan man mig bekendt ikke. Jeg har dog bare lavet en genvejstast i topgenvejene til synkronisering. Du kan vælge genvejstaster her:
  Værktøjer -> Indstillinger -> Telefon -> Standbytilstand -> Prog. i aktiv standby

 34. Jo mailbokse kan man godt oprette flere af. man skal bare gå ind i beskeder trykke:
  Valg -> indstillinger -> E-mail -> valg -> Ny postkasse

  Og så opretter du bare det der skal til.

 35. Hejsa.
  Jeg har lige købt en E65.
  Så jeg har et lille spørgsmål til eksperten ;-)

  Har du noget sikkerhedssoftware på din mobil?
  Jeg forventer at skulle bruge min til VOIP, men der skal vel være en firewall, så den ikke er piv åben?

  På forhånd tak for evt. indspark.

 36. Jeg er lidt usikker på hvordan telefonen skulle være pivåben. Men jeg har heller ikke det store sikkerhedsoverblik. Så hvis der er nogle der ved bedre, så sig endelig til.

  Jeg har tilsluttet min telefon til min trådløse router, dels med MAC adressering (Hvor kun de MAC adresser jeg indtaster får adgang), og dels med 128 bit WEP kryptering. Det er ikke Fort Knox, men jeg tror ikke min telefon er blevet hacket endnu :-)

 37. Jeg har instaleret F-secure på min E-65, kan nu bedst lide at have lidt sikkerhed på skidtet.

  Men mit VOIP driller mig.
  Jeg har valgt UNOTEL som udbyder, men den skriver hele tiden at “registrering mislykkedes”.
  Jeg ved ikke om der kan være en blokkering gennem min mobiludbyder, så det skal undersøges.
  Jeg har testet indstillingerne over pc med en softphone uden problemer.

  Er der en god guide til hvad der skal stå hvor?
  Jeg vil helst bruge det indbyggede voip i E-65, altså uden at installere divs ekstra programmer.

 38. Jeg har set den tråd, men den hjælper mig ikke.

  Her er data fra min udbyder:

  Telefonnummer : Mit tlfnummer
  SIP server : sip1.unotel.dk
  Brugernavn : UNOxxxxx
  Adgangskode : adgangskode

  Hvad skal der stå i mine voipindstillinger på E65?

  “offentlig brugernavn” = ???

  (under regserver)

  “brugernavn”= ???

 39. Ud fra det hos Musimi, så ville jeg tro at dine instillinger skulle se sådan ud, hvis dit nummer var 12345678:

  Profilnavn: 12345678
  Tjenesteprofil: IETF
  Standard adgangspunkt: ‘Ingen eller dit trådløse netværk’
  Offentligt brugernavn: sip:12345678@sip1.unotel.dk
  Komprimering: nej
  Sikkerhed: nej

  Proxy server:
  proxy addresse: sip1.unotel.dk
  Område: unotel.dk
  Brugenavn: 12345678
  Adgangskode: adgangskode
  Tillad løs routing : ja
  Transporttype: automatisk
  Port 5060

  Registrerings server:
  Registreringserver addresse: sip1.unotel.dk
  Område: unotel.dk
  Brugenavn: 12345678
  Adgangskode: adgangskode
  Transporttype: automatisk
  Port 5060

  Telefonnummer : Mit tlfnummer
  SIP server : sip1.unotel.dk
  Brugernavn : UNOxxxxx
  Adgangskode : adgangskode

  Husk at kigge på det som der bliver skrevet om codecs hen mod slutningen af tråden hos Musimi.

 40. Har lige et spørgsmål til eksperten :)

  Hvordan undgår man at lægge et opkald på når man “klapper” telefonen sammen? Det er nemlig ikke særlig fedt, hvis man anvender et bluetooth headset…

 41. Vedr. gmail.

  Jeg har samme problem som Stig (#7) havde i oktober. Min telefon er sat op som beskrevet i #11. Jeg kan godt sende mails, men ikke hente dem med min gprs opkobling. Jeg har også telmore. Er der nogen, der har fundet ud af en løsning, så jeg kan hente mails?

  Mvh.

  Anja

 42. Anja:

  Jeg har fået løst problemet. Jeg har 2 mulige løsninger – jeg er ikke klar over hvilken af dem gjorde udslaget:-)

  1) jeg er skiftet til BiBoB…

  2) Jeg har opdateret tlf’en via Nokia updater – Versionen er nu (via *#0000#)

  2.0633.65.01
  03-10-07
  RM-208
  Nokia E65

  Hentning sf msild virker nu, men har, som mange andre, problemet med sendte mails også figurerer som nye indgående mails… Held og lykke

 43. Hej Thommas

  Jeg har det problem at visningen af kalender poster ikke vises på min E65 i standby, ved du evt. hvor jeg slår det til.

  mvh.

 44. Du kan finde det her, men jeg ved ikke om man kan slå kalenderen til i den rigtige standby-tilstand:

  Værktøjer -> Indstillinger -> Telefon -> Standbytilstand

  Og her er alle mulighederne så :-) men under plug-in i standby kan man ikke slå kalender til :-(

 45. Tak for svaret, men det havde jeg prøvet. Problemet er at kalenderposter har været vist før men er pludseligt forsvundet, og det er rigtigt irriterende for det var noget jeg satte pris på at den kunne.

  mvh

 46. Jeg er lidt usikker på om det er i den aktive standby du oplever problemet, eller om det er i den “rigtige” standby. vis det er aktiv standby, så skal man rette det her: Værktøjer -> Indstillinger -> Telefon -> Standbytilstand -> Plug-in i standby og så skal du sørge for at Organiser er krydset af.

  Hvis ikke dette virker, så kan det være du skal tjekke din firmware, eller lave en factory reset (husk at tage backup af alle dine informationer).

 47. Hej, det lader til at det er et ekspert forum jeg har bevæget mig ind i, så jeg håber at I kan hjælpe mig med min E65. Jeg har et trådløst netværk hjemme og det bliver også fundet når jeg scanner, men jeg får ikke forbindelse (Der kan ikke oprettes forbindelse. WLAN netværket blev ikke fundet). Jeg fatter ikke hvorfor jeg ikke får hul igennem. Jeg har wep 64 kryptering men bliver ikke spurgt om adgangskode osv.

  Hjæææælp…

 48. Juel:

  Jeg har oplevet at min E65 har problemer med at finde et netværk hvis routeren udsender n-standard.
  Men stiller jeg min router til kun at sende b+g så fanger jeg straks netværket.
  Jeg kører selv med en wpa kryptering.

  Har du været inde og tilføje dit netværk under “adgangspunkter” ?

 49. Hej Stig

  Jeg har samme softwareversion som dig, og jeg kan hverken modtage mails med min gprs opsætning eller når jeg er på via et trådløst netværk. Det ender med, at jeg også må skifte teleselskab.

 50. @ Anja
  Jeg tror ikke telefonselskabet har noget med problemet med at modtage mails (i hvert fald når det kommer til det via Wifi) Måske du skulle overveje Googles eget program (se kommentar 8 i dette indlæg)

  Hvis du skal skifte til Bibob (og beholde dit eksisterende nummer), så husk at få Stigs nummer, for hvis du indtaster det når du opretter dig, så får han 150,- og det er jo værd at tage med.

  Jeg er selv skiftet til Bibob lige da de startede op, og har også fået kæresten med over (fik dog “kun” 100,- dengang) :-) Vi er begge rigtig godt tilfredse, især fordi alle Bibobkunder ringer gratis til hinanden frem til marts…

 51. Det er rigtigt som Thomas siger, at der ikke er problemer med mails via wifi lige meget hvilket selskab. Hvorvidt der er problemer med Telmore eller det hører til tilfældighederne at det virker hos BiBoB og ej hos Telmore skal jeg ikke kunne sige. Men jeg kan kun varmt anbefale skift til BiBoB. Jeg har været trofast Telmore-kunde lige fra starten. Eneste grund til at skifte til BiBoB er, at det er Frank Rasmussen (Stifteren af Temore) der kører selskabet – Så ved man, at det er gode vare!!! – Desuden er BiBoB nødt til at være billigst på markedet det næste lange stykke tid som del af deres kunde-hunt!

 52. #65
  Ved ikke hvad problemet har været, men den er kommet tilbage igen af sig selv, måske den forsvinder når der ikke har været nogle poster i et stykke tid, jeg havde en post igår og derefter er den der.

  mvh

  God jul :-)

 53. Hej

  Jeg har benyttet mig af Voip telefoni, på hjemmeadressen i over 3 år (via det nuværende debitel ip), og ønsker mig en ny hjemmetelefon, da min gamle dect telefon er ved at være slidt. Jeg kunne derfor tænke mig at høre om man kan benytte nokia e65 med wlan til hjemmetelefon. Jeg ønsker mig en nokia e65 da denne har en del flere muligheder end en normal dect telefon (browse, mails, podcast etc). Problemet er at min hjemmetelefon ikke skal have noget Sim kort i sig da den ikke skal bruges til mobil telefoni. Er dette muligt?

  1)Har e65 en velfungerende integreret sip account? – Den må ikke falde af og på wlan og sip kontoen, da det er hjemmets telefon. Det skal bare fungerer uafbrudt…

  2)Har e65 en ordentlig lyd samt mikrofon til voip telefoni, da dette er dens primære funktion

  3)Hvordan er det med batteri tiden hvis e65 konstant er tilsluttet wlan og sip delen?

  4) Kan e65 streame mp3 eller video fra PC’er på netværket?

  Hvilke erfaringer, gode såvel som dårlige, har I med VOIP fra e65/eller kan I svare på ovenstående spørgsmål, så er jeg meget lydhør.

  Mvh Job

 54. JOB:

  Ang simkort, så tror jeg ikke at du kan bruge nogen mobiltlf uden et simkort. Men du kan jo altid smide et taletidskort.

  1. jeg bruger min E65 til iptlf gennem UNOTEL, og jeg er virkelig godt tilfreds.Jeg falder aldrig af, kun når jeg overskrider rækkeviden på mit WIFI.

  2. lydkvaliteten er rigtig god, den er ren og lys, faktisk er den bedre end hvis jeg snakker over det mobilen net.

  3. i starten holdt mit batteri kun ca 24 timer, men efter nogle justeringer er jeg ca på 2½ dag. wifi scan er slået fra, og den er sat til at forbinde til voip efter behov (når jeg kommer inden for mit netværk skal jeg selv ind og forbinde til voip)

  4.her bliver jeg dig svar skyldig, det har jeg ikke sat mig ind i, da det ikke er noget jeg skal bruge.

 55. Hej Karsten.

  Tak for svarene.

  vedr. 2 lyder det godt med lyden :-)

  Vedr. 3 kunne jeg godt tænke mig at vide hvorlænge du ca. tror at batteriet vil holde hvis telefonen ALTID er hjemme, tændt og klar til at ringe ud eller ind via voip – og vel derfor hele tiden er tilsluttet wlan og voip? Du siger 2½ dag efter nogle justeringer – men er den så slået til voip delen og klar til at ringe hvis nogle ringer til sip kontoen?? Måske jeg bare ike forstår hvad du mener med “forbinder til voip efter behov”.

  mvh

 56. Job:

  min mobil er altid tændt, hjemme bruger jeg den både til mobil og voip på samme tid.

  de 2 ændringer der fik batteritiden op på godt 2 dage var, at jeg ændrede sipindstillingerne fra “registrer altid” til “efter behov”, og at den ikke skal søge efter wlan hele tiden.

  Når den først er registreret til sipkontoen,(gør jeg manuel når jeg kommer hjem) så holder den fast indtil at jeg ryger uden for rækkeviden på min router

  Den er tilsluttet wlan herhjemme hele tiden, men der er jo ingen grund til at den søger efter andre wlan.

 57. Tak for svarene, begynder at tror at det er sådan en jeg skal have ;-)

  Lyder godt hvis – når den er tilslutte ens eget wlan hele tiden (klart den behøver ikke scanne efter andres) og konstant er klar til at ringe voip ind/ud – kan holde sig i omkring 2 døgn.

  Hvad er forskellen mellem “registrer altid” og “efter behov” hvis den hele tiden kan ringe ud/ind via begge modes?

  Er dens WiFi modtagelse dårligere end andre enheder (fx bærbar), spørger idet du gentagende skriver “indtil at jeg ryger uden for rækkeviden på min router”hvorfor jeg bliver nødt til at spørge.

  mvh
  Job

 58. Supergode svar Karsten, jeg kan lige prøve at supplere hvor jeg kan.

  Telefonen kan sagtens fungere uden SIM-kort, men jeg forstår ikke hvorfor du ville fravælge fx Telmore, Unotel eller Bibob som mobiludbyder, så har du altid mulighed for at ringe ud og blive ringet op, også når du ikke er hjemme. Videre synes jeg det er trist at bruge en så dejlig telefon som E65’eren som stationær-erstatning. Jeg har fx haft stor glæde af den når jeg har været ude at rejse, eller bare til at tjekke mail mm. Det vil man selvfølgelig altid kunne, men det virker som om du vil fravælge nogle muligheder, som bare gør E65’eren ENDNU mere lækker :-)

  Jeg vil dybest set ikke anbefale den som erstatning for en stationær, jeg vil mene du får en dårlig batteritid, og jeg tror ikke den kan streame musik fra en lokalserver. Har lige prøvet at sætte min telefon op til at streame musikken fra min Synology, men jeg kunne ikke få det til at lykkedes, men det er ikke utænkeligt at det sagtens kan lade sig gøre.

  Bare lige af interesse, hvorfor ikke købe en billig bærbar med lavt strømforbrug, installere en softphone på den og lade den agere hjemmebrowser, jukebox oma. foruden telefon. Jeg synes også at rækkeviden på min bærbare er væsentligt bedre end på min telefon.

 59. Hej med jer.

  Så lige i tråden at i ikke vidste hvordan man lukker telefonen uden at afbryde kaldet. Tryk en gang på venstre knap under skærmen, og skyd fronten ned lige efter. Dette skulle ikke afbryde det aktive kald.

 60. Tak for dine betragtninger Thomas.

  Har ikke brug for sim kort da det er familiens hjemmetelefon – den skal ikke ud af huset da andre så ikke ville kunne telefonerer fra hjemmet. Benytter selv en windows mobil 5 smartphone så jeg kan tjekke mails etc når jeg er ude at rejse og på farten, men Voip mulighederne er enlendige (i.m.o.)herpå.

  Håbede e65 ville kunne gøre sig som hjemmets fasttelefon via voip, med mulighed for at kunne tjekke mails eller små browse når man sad i sofaen, streame tv eller musik fra media centeret når man er i køkkenet etc, så jeg havde en alt i een enhed…Den bærbar med voip tlf. går ikke da WAF ( Wife Approval Factor)ikke er så stor med hensyn til at voip telefoni skal foregå via den bærbar :-)

  Mht. batteritid, rækkeviden på e65 samt mine ønsker, må jeg desværre nok indse at jeg skal have to enheder (pda og dect telefon) for at få tilfredstillet mine behov. Både økonomisk samt æstestik er det ellers rart når man kan få så mamge funktionalitetr ned i så få enheder som muligt.

  God weekend.

 61. Hej Job.

  Jeg har prøvet at lave en kone/børnevenlig og samtidig æstetisk rimelig løsning hjemme, nemlig:

  Fritz!box 7050 til telefoni, med en B&O tlf., selvfølgelig sat op til freecall som default, og Musimi, TDC plus diverse andre som menuvalg.
  Da Fritzen håndterer Fax ind/ud har jeg afskaffet faxmaskinen, og købt en printer/scanner i stedet,tilsluttet kontor pc’en som næsten altid er kørende, og derfor er printeren vha. Fritzen blevet en netværksprinter

  Til mig selv har jeg så Nokia, ja undskyld at det ikke er e65 som tråden vel dybest set handler om, N95 som jeg kobler op når jeg er hjemme.
  Ved ikke om den kan streame film/musik, da det ikke er inden for mit interessefelt, men den kan bruges til at browse med, og den bruger jeg også på mine utallige rejser, både ved hjælp af Musimi, og Freecall, så folk kan ringe til mig på det danske fastnetnr. i stedet for mobilnr. med en noget mindre udgift for både dem og mig, og jeg kan ringe gratis til fastnet i det meste af verden med Freecall. Her benytter jeg mig altid af SAS Radison hotellernes gratis WI-FI.

  Kan din tlf. benytte Fring, som jeg personligt synes har lidt ringe lydkvalitet, kan du bruge dette program i tlf. uden sim-kort.

  Held og lykke med projektet, Per.

 62. #78 Karsten
  Supergodt at du kunne delagtiggøre os i funktionen med at lukke telefonen mens man snakker, nu er min oplevelse af telefonen komplet ;-)

  #79 Job
  WAF er en dark horse i teknologisammenhænge, man skal passe på for funktionalitet og æstetik kan snildt kollidere, men hvis du har fået sneget et mediacenter ind i huset, så er der da ikke langt til andre ting ;-)

  Hvis jeg var dig, så ville jeg købe en traditionel og lækker telefon, og så bruge min pda til at surfe rundt når jeg sad i stuen.

  #80 Per B
  Det gør ingenting at dit indlæg handler om N95, det er jo bare E65’erens storebror. Jeg er enig med dig i vurderingen af Fring, lyden er lidt for metallisk, men det er lang tid siden jeg har prøvet Fring sidst, så det kan godt være der er sket meget siden sidst.

  Jeg har for øvrigt lige installeret Opera’s browser på min telefon, og det kan kun anbefales, den er helt fantastisk sammenlignet med den browser, der følger med.

 63. GMail og Sent mail folder

  Hvis du bruger imap, istedet for POP3 kan du selv bestemme hvilke foldere du vil abbonnere på.

  Hvis mail clienten er smart kan du oveni købet gemme sent mail på gmail serever istedet for i din lokale folder

 64. #73 Karsten jensen
  Hvad endte din Unotel opsætning med at være? Har nemlig problemer med at få min E65 til at registrere hos Unotel, og de ved selvfølgelig intet om hvordan det skal gøres.

 65. Hej Dennis (#85)
  Jeg har ikke selv Unotel, men jeg tror næsten du kan finde alle de informationer du skal bruge her. Meld gerne tilbage med de rigtige værdier, som du ender med at indtaste.

 66. Det er jo en ren guldgruppe.

  Min E65 har åbenbart ikke været mulig at ringe til de seneste 2 dage, hvilket jeg roder med lige nu – men fik da svar på en masse andre gode ting :)

 67. Hej.
  Til de som måtte opleve at deres E65 pludselig holder op med at advisere om sms-beskeder, både i form af tone, vibration og visuelt. Tilsyneladene hjælper INTET, og faktisk var den ved at ryge en tur i lokummet, sådan bare for at ydmyge den lidt. Men heldigvis for den, fandt jeg et sted på nettet, (husker ikke hvor, men vedkommende skal have tak) en der havde en løsning.
  1. Slet alle beskeder i inbox’en. (ved ikke om det er strengt nødvendigt, men det havde jeg naturligvis prøvet i forvejen)
  2. Hard reset, kaldte han det. FLÅ (gerne voldeligt, og med eder) batteriet ud af den mens den er idle på standbyskærmen. (det er måske nok en god ide at lukke alle igangværende programmer inden.

  Det virkede i hvert fald for min kærestes.

  Så har vi fået anderledes sjove problemer med at registrere hos musimi, sandsynligvis efter skiftet til en Linksys WRT54GL router. Jeg har i hvert fald set andre med nogenlunde samme hardwarekombination med problemer på musimis forum.
  Den vil bare ikke registrere. Min N958GB, en N85 og en PAP2T vil med glæde?

  Iøvrigt vil jeg ikke anbefale andre at opdatere firmwaren til 4.0633.74.00. Siden opdateringen er den blevet en helt ustyrlig batterisluger. Den kan tage et relativt godt batteri, på godt 6 timer. eneste medicin er at kun bruge GSM netværket, altså deaktivere 3G, “dobbelt netværk”. Det given den næsten 2 dage ved alm. brug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>