Google Android og HTC Magic – en fortryllende oplevelse

Jeg har de sidste par dage haft fornøjelsen af at teste HTC Magic med Google Android for mine gamle venner på PC World. Det har været en fantastisk oplevelse af hvad styresystemet Android kan præstere.

HTC Magic for- og bagside
HTC Magic for- og bagside

Aftalen med Lars fra PC World (chefredaktøren) var, at jeg skulle skrive en anmeldelse til PC World uden beregning. Det er gjort, men jeg tænkte at jeg også lige ville kræse lidt for Voipbloggens brugere, for denne telefon er bestemt et syn værd. Det eneste reelle problem jeg stødte på var/er prisen. Den er anslået til 3.500,- uden abonnement. Det er simpelthen for dyrt for min smag. Så jeg håber jeg får lov at låne telefonen i laaaaaang tid, og at Lars fuldstændig glemmer at han har lånt den til mig, for den er simpelthen fantastisk.

Jeg har tidligere været meget begejstret for min Nokia E65, og i forbindelse med den skrev jeg forskellige guides til hvordan man sætter den op med mail, ip-telefoni, kalender osv. Med Android er sådanne guides unødvendige, for det er plug n’ play hele vejen. Det er sateme godt gået.

Styresystemet Android

HTC Magic knapper
HTC Magic knapper

Android bygger på Linux-kernellen, og netop af denne grund havde jeg frygtet at jeg skulle til at lege med kommandoer. Jeg er meget glad for Linux, men jeg mener også der er lidt vej, før at det henvender sig til hr. og fru Jensen.

Android startede som et initiativ fra Google, men nu er det rykket over i en sammenslutning, der hedder Open Handset Alliance.

Styresystemet har været den store overraskelse, det er gennemtænkt, flot, sjovt og lige til at gå til. Jeg har simpelthen haft svært ved at lægge telefonen fra mig, fordi jeg virkelig synes der er mange gennemtænkte features.

Installation af programmer og spil

HTC Magic liggende på ryggen
HTC Magic liggende på ryggen

Selve installationen af udvidelser er let som en leg. Og der er nogle fantastisk seje programmer i Android. Der er de sædvanlige små vanedannende, men der er også nogle som kan det ekstra. Jeg har berørt nogle af dem i min artikel på PC World, men for at nævne nogle ekstra, så kunne man skele til:
– Phonalyzr, som kan vise én grafer med ens forbrug, hvem man ringer til, hvornår hvor længe osv.
Wikitude, som kan sætte samtlige Lonely Planet og Turen går til bøger til vægs.
SipDroid, som er en klassisk sip-baseret softphone fra ip tel.
Sky map som altid viser de stjernebilleder man kan se, den vej man peger telefonen.
imeem Mobile, som er en Pandora-lignende tjeneste (dog uden at være forbeholdt de amerikanske brugere), hvor man kan streame musik gratis, og blive introduceret til ny musik, som minder om det man godt kan lide.
– Og mange mange andre

Selve opdateringen af programmer foregår på klassisk Linux-stil, nemlig som en leg. Man klikker bare update, når der er en ny version, og så er man kørende med seneste.

iPhone killer?

HTC Magic stående
HTC Magic stående

For mit vedkommende, ja. Jeg har længe gået med en lille drøm om ikke jeg skulle have mig en iPhone. For der er slet ingen tvivl om at den telefon, kan bare noget specielt. På den anden side er den også baseret på en meget proprietær tilgang til softwareudvikling, som jeg ikke kan tilknytte mig. Derfor er de Android-baserede telefoner et spændende alternativ, netop fordi de bygger på en open source styresystem.

Konklusion

Hvis ikke det havde været for prisen, så ville jeg simpelthen have hoppet og danset, men jeg synes kr. 3.500,- er en vanvittig pris for en telefon. Jeg tror ikke prisen er fastsat ud fra en omkostningsbetragtning, men fra en konkurrence, og markedsbetragtning. Hvad koster en iPhone? Så sæt prisen lidt billigere! Det er trist, men det ændrer ikke ved det faktum at vi har at gøre med en helt fantastisk telefon, som jeg virkelig har nydt at lege med.

Se HTC’s egen produktvideo her:

Om Thomas Clausen

Arbejder til dagligt som Digitaliseringsleder i DSB. Jeg er uddannet Cand.merc.(fil.) fra Handelshøjskolen i København (CBS) og har tidligere været på Computerworld og i Økonomistyrelsen.

28 tanker om “Google Android og HTC Magic – en fortryllende oplevelse

 1. Du skriver i din anmeldelse at din htc syncer med mail kalender …. hvor er der en kalender i g mail?

 2. Hej Thomas,
  Nu skriver du så positivt om denne telefon. Hvordan er det med batteri til denne telefon, er batteriet udskiftelig. Eller skal man ofre en formue som med en iPhone?

  Hilsen

  Erik

  1. Jeg er heftig wifi- bruger, og med den kørende konstant hjemme i privaten, så holder HTC’en vel strøm i en dag eller to.

   Batteriet er udskifteligt ser det ud til, det er i hvert fald ikke en fasttømret del af telefonen.

   Jeg ved at min anmeldelse er virker ukritisk, men det er svært med denne lille sag. Jeg har været glad for den indtil nu. Et lille men kunne være at den ikke optager film så godt. Det jeg fik skudt til AC/DC (OMG en fantastisk koncert :-) ), var noget hakket noget. Omvendt, så har kameraet overrasket positivt ved udendørs brug. Jeg var ikke helt tilfreds med det i starten, og der er dog også forsinkelse fra tryk til handling, men det har mange kompakt-kamera jo også.

  1. Herman skrev:

   Måske skal du på jobbet endnu en gang lidt senere :)

   Det gør jeg gerne, men denne gang vil jeg mere end blot låne den så ;-)

   Men det er spændende med deres Hero, jeg er jo svært begejstret Magic. Dog synes jeg den ligner lidt en blanding af en iPhone (læs mursten :-) ) og en HTC Diamond, men det er nok for tidligt at fælde den endelige dom. Dog så jeg på V2 at der kom en meget teknisk kritik af Android-styresystemet. Jeg kan kun konstatere at det kører godt, men det ville da være rart hvis det var endnu bedre :-)

 3. Har den nu på anden uge, og må sige: Jeg er helt enig i vurderingen! Er ellers SE-fan, men den her er overbevisende. Exchange mailklient til arbejdet og gmail klient til privaten, og ja, den fungerer også med en google aps-konto. Kalender sync´er vist op til begge, men her bruger jeg kun min exchange kalender.

  WIFI er dog en stor strømsluger, så med WIFItændt holder den altså ikke mere end 11 timer, og det er klart for lidt. Men uden WIFI flere døgn. Så, det er bare om at få et telefonabonnement med fri datatransfer, så du kan holde telefonen kørende.

  Den tør jeg godt anbefale!
  Læs min anmeldelse her: http://teamsologsommer.blogspot.com/2009/06/rapport-fra-en-androide.html

  mvh
  Per

 4. Jeg har købt en HTC Magic. Synes den fungerer godt men savner en apps der vil gøre det muligt at høre dr radio live, en codecs så jeg kan se dr tv og endelig en app så jeg kan synce mellem contacts og adressebogen på min MAC. Savner også at der åbnes for paid services på market

  1. Jeg er meget enig i at der burde være åbnet for betalingsprogrammerne på Market. Men det kommer helt sikkert også, så snart som de får rullet Google Checkout ordentligt ud vil jeg tro.

   Hvordan kan det være at du valgte Android? Når du har en Mac, så ville jeg da tro at iPhonen ville være førstevalget!

 5. DR har forklaret mig at deres radioprogrammer streames i wma format. Det format understøtter android ikke. Derfor kan DRs netradio ikke ikke afspilles på HTC Magic. Den gode nyhed er at DR vil begynde at streame i mp3 format – formentlig i slutningen af året . Det format understøtter HTC Magic. Tak for linket til radio apps. Jeg kan dog ikke se hvordan apps installeres. Linket til DR virker ikke.

  Og Jo du har helt ret Thomas. Jeg burde nok have købt en iPhone istedet.

 6. Bliver lige nød til at smide en kommentar- jeg er nemlig en af de mennesker som ikke er så teknisk anlagt!
  Jeg kunne bruge flere timer på min Iphone, uden at få noget til at virke (her taler vi installation af nyt software), nu er den solg og skiftet ud med en Magic, efter kun en uges ejerskab er den allerede mere personlig end Iphonen blev på 11 måneder. Den er så enkel at betjene og alt er nemt at finde.

  1. Bliver lige nød til at smide en kommentar

   Det er vi kun glade for at du gør :-)

   Det er interessant at høre, for der er mange som mener at Androiden er svær at sætte op. Men min opfattelse er ligesom din, at det var en leg, og at man hele tiden let kan personliggøre den.

   Jeg tænkte, at det var fordi jeg var en mere teknisk bruger, og at jeg derfor fandt det let, men det er da skønt at høre fra én som vedkender sig som værende mindre teknisk, og som har samme opfattelse :-)

 7. Ang batteri til Hero, som Erik Trolle spurgte til den 19. juni.
  Der er en kinesisk side: usbfever.dk, hvor jeg så et rigtigt billigt batteri:
  http://usbfever.com/index_eproduct_view.php?products_id=1426

  De har også en masse andre sjove og fine sager.

  jeg har een gang før købt hos dem, uden problemer, og har netop bestilt taske, cykelholder og andet til min Hero, hos dem.

  (burde måske have haft taget et batteri med – men hvad pokker. Deres fragt er billigt)

 8. Jeg har tænkt mig at købe en magic uden abonnement, kan den så stadig hente alle de gratis ting på android markedet?

  1. Ja, det kan man sagtens.

   Jeg havde i forbindelse med mit arbejde et møde med nogle gutter fra Google Danmark forleden. Vi er et par stykker som har en HTC Magic, og da Google-folket spurgte til hvad vi synes kunne være bedre med HTC’s styresystem, så slog vi begge ned på Android Market. For der er lang vej før det bliver noget rigtig godt, selvom de burde kunne lave noget væsentligt bedre ud af det med nogle små tilrettelser.

 9. Har lige leget med sipdroid på hero og de må have forbedret programmet en del for kvaliteten var rigtig god og meget lidt forsinkelse.

  Bruger sipdroid sammen med pbxes.org og musimi.

  Mit famlilemedlem der modtog mine testopkald mente kvaliteten var bedre end alm. tlf i hans ende, så det må da siges at være positivt. Nu mangler de bare bedre integration i adressebogen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>