5 skarpe til direktøren for Voxalot, Tony Mascarenhas

Voxalot
Voxalot

Vi er på Voibloggen glade over privilegiet det er, at få den administrerende direktør for Voxalot Tony Mascarenhas til at besvare 5 skarpe spørgsmål. Tony får gjort opmærksom på Voxalot og SipBrokers services, tilligemed at han giver et gæt på fremtiden for VoIP i et mere internationalt perspektiv end vi har berørt her på Voipbloggen tidligere.

Interviewet er oversat fra engelsk (find det originale interview her).

Kunne du kort forklare hvad Voxalot og SIP Broker er, hvordan hænger de sammen, og hvem står bag disse to tvillinge-selskaber?

Voxalot er en global internettelefoniservice, som for nuværende tilbyder en gratis service, hvor brugere kan oprette en kort SIP URI (internettelefonnummer) sammen med indgående opkald, telefonsvarer, kortnummer, virtuelle gratisopkaldsknap, ENUM og SIP Broker interconnects, såvel som Smart Call-regler (dial plan), som giver omkostningseffektiv routing. Voxalot tilbyder også programudviklere muligheden for at indlejre internet telefonifunktionalitet i deres programmer via en API (application programming interface).

Ud over dette, så tilbyder Voxalot i den nære fremtid, VoxPremium hvor kunder, ud over de gratis services, vil blive tilbudt web call back, smart call connection, og SIP registrering, der tillader kunderne at opsætte almindelige numre, der vil ringe til deres Voxalot konto.

Det unikke ved vores service er at vi integrerer alle disse features og funktioner i ét samlet tilbud, der kan konfigureres via webben. Vores samtale-services er tilgængelige gennem mange forskellige enheder såsom ATA, WiFi-mobiler, soft phones på computeren eller slet og ret en webbrowser.

SIP Broker leverer en numerisk short code som er let at tilringe fra telefoner for SIP domæner, såvel som de udfører ENUM opslag på tværs af flere ENUM databaser. Alle kan registrere deres SIP domæne hos SIP Broker og få en SIP Code (en numerisk short code). Lige nu er der over 2.000 SIP-domæner registeret hos SIP Broker. Ud over SIP Codes og ENUM-opslag, så sørger SIP Broker også for at stille over 200 PSTN-numre rundt omkring i verden til rådighed, således at opkald har en bro mellem PSTN netværket og VoIP netværket. Når man er forbundet via disse numre, så kan opkalderen ringe til et hvilket som helst SIP domæne direkte ved at anvende det rigtige SIP kode prefix.

Voxalot anvender SIP Broker til at udføre ENUM-opslag, såvel som til forbindelser til andre SIP-domæner.

Voxalot og SIP Broker er oprettet og udviklet af HA Enterprises, en specialvirksomhed med base i Sydney, Australien, grundlagt af nogle ex-IBM’ere som elsker teknologi og de bygger Voxalot og SIP Broker ud fra denne kærlighed.

Hvordan ser fremtiden ud for Voxalot, I har et nyt site på vej, med betalingsfeatures, hvordan stiller det “de gode gamle brugere”? Er det et farvel til ENUM-ideologien som en gratis service? Kort sagt, hvad vil stadig være gratis og hvad er i vente for dem med penge på lommen? Vil I f.eks. tilbyde nationale telefonnumre?

Vær forvisset om at Voxalot vil fortsætte med at tilbyde gratis services i fremtiden. Vi vil fortsætte med at tilbyde gratis medlemsskab, som tillader brugere at opsætte en konto på Voxalot, foretage indgående og udgående opkald, såvel som bruge alle SIP Broker funktionerne og PSTN numrene. Ud over det, så vil vi fortsætte med at innovere nye funktioner og features for at styrke vores tilbud, og holde vores medlemmer og kunder glade.

Det virker som om mobile VoIP-enheder bliver mere og mere almindelige, givet et stigende antal hotspots med trådløst bredbånd også stiger, hvordan sikrer Voxalot/SIP Broker at I kan blive i dette marked? Kommer vi også til at se messenger- eller SMS-services fra Voxalot i den nære fremtid?

Voxalot understøtter allerede mobile WiFi-forbindelser og vil fortsætte med det. Vi vil fortsætte med at udvikle nye services som bliver efterspurgt af vore brugere og hvor det er muligt, indgå partnerskaber med udbydere af andre services for at lave gensidigt fordelagtige løsninger, som vores medlemmer og kunder finder brugbare.

Hvilken role vil vi se i fremtiden for ENUM? Der foregår ikke meget på e164.arpa, hvor dataen bliver vedligeholdt af VoIP-udbyderne, til gengæld virker det som om der sker en masse på e164.org, som bliver vedligeholdt af brugerne. Hvordan vil denne scene se ud i de kommende år?

Nu da jeg ikke har min krystalkugle, så er det svært for mig at se ind i fremtiden. Dog ser jeg en stigning i ENUM-brugen, som resultatet af brugervedligeholdte databaser som fx e164.org, og indsatsen fra Voxalot, SIP Broker og andre organisationer rundt omkring i verden som spreder budskabet om fordele ved denne teknologi. Fremtiden for ENUM har ikke så meget at gøre med teknologien, men snarere om viden og forståelse af teknologien overfor de store spillere eller den brede masse. Så længe disse parter ikke forstår ENUM og de fordele der ligger i denne teknologi, så vil den fortsætte med at være en niche-service, som kun bliver holdt i live af nogle få.

Som en dansker, der ønsker at anvende Voxalot, hvad har det at tilbyde mig? Anser du Voxalot som en australsk eller en international service? Og kan jeg sætte en vens ATA op mod Voxalot (Hvis han f.eks. gerne vil anvende én udbyder til indgående opkald og en en anden til udgående på en ATA, der ikke kan håndtere flere udbydere) uden at jeg skal frygte at jeg kommer til at give mig selv en masse arbejde (hvor min venner hele tiden kontakter mig fordi “den $&!# telefon virker ikke”)?

Ligemeget om man er dansker, tysker, italiener eller fra en anden del af verden, så tilbyder Voxalot det samme til alle, og det er muligheden for at tilgå, anvende og konfigurere VoIP fra hvor som helst du har en internetforbindelse og en VoIP telefon, computer eller en konventionel telefon.

Vi er en international service og vi regner med at fortsætte med at forbedre vores internationale position mens vi vokser os større. Tidligere dette år lancerede vi vores Europæiske servere for at addressere den forsinkelse som vores Europæiske medlemmer oplevede når de oprettede forbindelse til vores Amerikanske og/eller Australske servere. For videre at servicere vores internationale community planlægger vi også at oversætte vores services til flere andre sprog efter lanceringen af vores nye site og betalingsservices. Vi tror at den supportmulighed som betalingsservicen tilbyder vil være en brugbar feature og den vil brede sig som ringe i vandet og få flere til at vælge betalingsløsningen.

Hvad er din største inspiration i dit arbejde i VoIP-industrien?

Vores største inspiration ved at arbejde i VoIP-industrien er det community af brugere vi har formået at skabe med Voxalot/SIP Broker-kombinationen. Det er fantastisk at se så mange mennesker, som er villige til at hjælpe nye medlemmer og melde sig som frivillige til at hjælpe os med at udvikle og teste nye services.

Det selvsamme community synes også at finde mange nye innovative måder at anvende ydelserne på – anderledes end vi havde forestillet os, da vi fandt på ideen.

Det spændende for os er at VoIP-industrien er under stadig udvikling og at der stadig er masser af innovation på vej.

Tak til Karsten Pedersen, Thomas Høyer og Herman Ransborg for hjælp med spørgsmålene.

Om Thomas Clausen

Arbejder til dagligt som Digitaliseringsleder i DSB. Jeg er uddannet Cand.merc.(fil.) fra Handelshøjskolen i København (CBS) og har tidligere været på Computerworld og i Økonomistyrelsen.

2 tanker om “5 skarpe til direktøren for Voxalot, Tony Mascarenhas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>