Rentale blev den lille i “kampen” mod FirstCom

I forlængelse af lukningen af RenTale, har vi hevet fat i Bjarke Herløv Salomonsen som er RenTale/FirstComs Chief Commercial Officer (CCO). Vi har stillet Bjarke nogle spørgsmål om den pludselige lukning.

Kan du kort fortælle lidt om dig selv, FirstCom og RenTales historie?

Firstcom etableredes oprindeligt i 2003 som Webpartners teleselskab under navnet Dansk Erhvervs-Telefoni. Formålet med driften var at levere ISDN30 access og prefix telefoni til Webpartners Internetkunder. Ret hurtigt blev det åbenlyst at, disse kunder allerede i 2004 var langt mere interesserede i IP-telefoni end i de traditionelle protokoller. Således udviklede Dansk Erhvervs-Telefoni i 2004 sin første VoIP-platform.

Rentale blev den lille - Billede af Juliano
Rentale blev den lille - Billede af Juliano
I efteråret 2004 indledte Danske Erhvervs-Telefoni forhandlinger med Tiscali om leverance af en whitelabel webshop for IP-telefoni til Tiscali. Dette gik 1. Februar 2005 i vasken da Tiscali solgte sine Danske aktiviteter til Tele2. Da vi på daværende tidspunkt havde udviklet hele konceptet lagde vi det – mest for sjov – live som Ren Tale. Det var aldrig vores mening at markedsføre produktet som andet end et grossistprodukt – og RenTale var tænkt som et show-room. Firstcom blev i parentes bemærket endeligt udskilt fra Webpartner i oktober 2006 og ejes i dag af ledelsen – Mikkel B. Munksgaard og Bjarke Salomonsen.

Hvorfor vælger I at nedlægge RenTale nu? I har jo stadig FirstCom som retter sig med virksomheder. Var der ikke forretning i B2C delen?

Firstcom har aldrig ønsket at servicere B2C-markedet og ren tale nedlægges, da vi ikke sælger det som grossistprodukt mere.

Hvorfor har I ikke valgt at sælge jeres kundedatabase videre til en anden udbyder? Der er sikkert mange som kunne være interesserede!

Kundebasen er forsvindende lille og er ikke noget man kan sælge fra med mening

Hvor mange kunder kommer lukningen til at berøre?

Under 100 kunder

Hvordan ser fremtiden ud for FirstCom? Nu når I har valgt at fokusere på B2B-markedet, er der så nye spændende features på tegnebrættet?

Der er mange nye spændende features på tegnebrættet, men pt. har vi fokus på vores entre i Sverige, hvor vi i maj måned etablerede kontor og startede op med at sælge samme produktportefølje indenfor VoIP som i DK.

Vores korrespondance med Jonas fra FirstCom (som også er aktiv på Voipsnak) og Bjarke har afstedkommet, at vi har fået lov at lege lidt med FirstComs FirstIVR løsning, den glæder vi os til at anmelde snart :-)

Vi takker for jeres tid, og beklager det lidt forstyrende billede, men vi synes det var sjovt og kunne ikke modstå fristelsen til at bruge det.

5 tanker om “Rentale blev den lille i “kampen” mod FirstCom

 1. Hvis jeg forstod beretningen korrekt så starter Firstcom RenTale ‘mest for sjov’ og når det så ikke slår an så lukker de bare uden at rydde op overfor kunderne.

  Der er nok ingen kunder der synes det er ‘sjovt’, så om ikke andet så må det da give en masse ridser i lakken til Firstcom.

 2. Herman der står jo ikke at det er for sjov.

  Derstår jo at Firstcom aldrig har ønsket B2C.

  Og at RenTale blev sat i søen for at vise grossister hvordan det kunne laves.

  Så det jo ikke fordi det ikke slår an. Men fordi virksomheden har ønsket ren B2B hvilket der vel ikke er noget galt i ?

  //Jonas

  //Jonas

 3. Jonas, der står dog “lagde vi det – mest for sjov – live som Ren Tale”.

  Nu kender jeg heldigvis ingen detaljer – ikke andet end, hvad vi har set på voipsnak.dk og her på siderne.

 4. Jeg synes for så vidt ikke det gør det store at man lukker et selskab ned, så længe som man informerer kunderne i god tid pr. post eller mail, så man er sikker på at de har fået det. For man kan jo ikke være sikker på at de besøger en hjemmeside.

  Man kan jo se nylige eksempler i voip-verdenen på hvor galt det kan gå, når man ned-prioriterer kommunikationen :-)

 5. Herman Skrev:

  Hvis jeg forstod beretningen korrekt så starter Firstcom RenTale ‘mest for sjov’ og når det så ikke slår an så lukker de bare uden at rydde op overfor kunderne.

  Helt enig, det er ikke det bedste der er sket for Firstcom.

  Har i læst den her?

  Ny direktør i FirstCom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>