Gratis Wi-Fi i S-togene

DSB tilbyder nu gratis wifi i S-togene
DSB tilbyder nu gratis Wi-Fi i S-togene (billede af tiseb)

De sidste par dage har jeg brugt S-toget for at komme på arbejde. Strækning er Jyllingevej station til hovedbanen. En lille tur på 15 min. Men nu har DSB sørget for at man kan bruge deres Wi-Fi på strækningen, og det fungerer overraskende godt. Jeg har kun brugt det på min HTC Magic, men der har ikke været nævneværdige udfald.

Det er Gratis-Danmark som står bag initiativet. Gratis-Danmark er en organisation, som består af forskellige private partnere, som hver bidrager med et eller andet.

Omkostningen er den personlige integritet

Der er jo intet i verden, der er gratis, og jeg har da også måttet afgive min mail, telefonnummer og adresse for at få adgang til dette Wi-Fi. Hertil skal det siges at Gratis-Danmark også tilbyder annonceringsløsninger til den offentlige transport. På den måde, så kan jeg se annoncer i toget, i bussen, på min telefon, få dem pr. sms og de kan sågar sende det hjem til mig på privateadressen.

Jeg er endnu ikke blevet ramt af denne form for massiv påvirkning, men jeg tror det kommer på et tidspunkt :-) Gratis-Danmark skriver i hvert fald:

Personoplysninger, e-mailadresser, statistiske data bliver gemt, så længe de har relevans.

Du kan oprette en bruger til gratis Wi-Fi på S-togslinjerne her.

Jeg har endnu ikke prøvet ip-telefoni via forbindelsen, men jeg ved at Vopium også har noget kørende sammen med Gratis-Danmark. Så det kan være der kommer en lille kommentar til det en anden god gang.

Om Thomas Clausen

Arbejder til dagligt som Digitaliseringsleder i DSB. Jeg er uddannet Cand.merc.(fil.) fra Handelshøjskolen i København (CBS) og har tidligere været på Computerworld og i Økonomistyrelsen.

2 tanker om “Gratis Wi-Fi i S-togene

 1. Blot til orientering så skal man være opmærksom på at benytter man sig af tilbud om at downloade og anvende vopium på sin smartphone, så koster det mellem 2-4 sms til vopium…Det de så ikke oplyser er at de bliver sendt til Storbritannien på tlf. 7781480717 som koster 2,5 kr. pr. sms.
  Uden at have fået nogen glæde af programmet endnu har det dermed kostet mig 10 kr. at benytte mig af linket på Gratis-Danmarks hjemmeside. Uden at det fremgår nogle steder, hverken på G-D hjemmesiden eller vopiums oprettelses side.

  Jeg har d.d. sendt mail til s-more med oplysningerne og afventer svar i sagen.

  1. Hej Nicolas

   Tak for at du følger op på et gammelt indlæg her. Det er jo altid irriterende når man føler sig lidt ført bag lyset, men kan man ikke klare sig udenom sms-helvedet ved at tilmelde sig hos Vopium selv?

   Hvorom alting er, så ville det være lækkert at høre hvordan din snak med s-more ender.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>