logmein_logo1

Hurtig hjælp er dobbelt hjælp

Min far er 76 og ikke ligefrem vokset op med computere, men som så mange andre mennesker har han anskaffet sig sådan en tingest og bruger den ikke sjældent til at skrive, gå på internet (netbank, email mm.) med. Alt dette er vist bekendt for de fleste. Noget andet som også er de fleste bekendt, er at menneskets omgang med computere så langt fra er en helt gnidningsløs affære. Mange af os kender sikkert den noget magtesløse fornemmelse, når Windows fortæller at man skal snakke med netværksadministratoren for at få løst sit problem og man selv i sin egenskab af routerejer er selvsamme netværksadministrator.

Min far er naturligvis stødt på den type problemer, men også en del andre som han ikke selv har kunnet løse. Og så ringer han til mig for at få hjælp. For det meste kan jeg hjælpe, for der er ofte tale om problemer jeg selv har haft, eller som er lette at gennemskue. Men det er ikke altid let at hjælpe, nå man ikke sidder ved computeren og kan pege på hvor den knap, der skal klikkes på , sidder. Og derfor kan jeg af og til komme til at lyde en anelse spids i telefonen. Onde tunger påstår også at det har hørt mig bande, men det er jeg nu temmelig usikker på. Spids må være det rette ord.

LogMeIns kontrolpanel med listen over computere jeg kan få kontrol over

Jeg har længe kendt til professionelle løsninger hvormed man fra Sjælland kan tage kontrol over en jysk computer, men jeg mente altså ikke at det ligefrem skulle koste os penge. Telefonsamtalerne vare måske lange og ubehagelige, men de var dog gratis. Derfor var min glæde stor, da jeg opdagede LogMeIn. LogMeIn er et lille program, der giver andre computere adgang til din via internet. Man logger på logmein.com og kontrollerer alle sine computere. Men for at man skal kunne kontrollere dem, er det nødvendigt at der lige først installeres et lille program på den computer der skal kontrolleres. Dette program er samtidigt computerejerens garanti mod uautoriseret indtrængen, for det kan sættes op sådan at supporteren ikke kan logge på når han eller hun vil, men at det kræver at computerejeren giver supporteren adgang. Sådan har jeg sat det op på min søsters og mine forældres computere, mens jeg kan logge på min arbejdscomputer, når jeg vil. Det er smart, for så får jeg adgang til resurser, man ikke kan få ved vpn eller fjernlogon.

Man kan betjene fjerncomputeren helt som var den ens egen, det er blot en anelse langsommere, men farten er, især på de store båndbredder, helt acceptabel.

Man kan kontrollere en computer (Mac eller Windows) fra en hvilken som helst anden computer, bare den er på nettet.  Og det behøver ikke koste noget, med mindre man vil have mulighed for at printe, høre lyde mm. fra den computer, man kontrollerer.

Om Karsten Pedersen

Karsten Pedersen er interesseret i al slags teknologi og er computerbruger gennem mange år. Karsten skriver om mange forskellige aspekter af menneskets møde med teknologien. Karsten er cand.mag i engelsk og datalingvistik fra Odense Universitet, ph.d. fra HHK (nu CBS), har undervist på OU, HHK, været informationskonsulent i Haslev Kommune og er nu lektor og koordinerende studieleder på Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier på RUC.

3 tanker om “Hurtig hjælp er dobbelt hjælp

 1. Ærgeligt at de ikke understøtter Linux også. Det kunne sagtens “bare” være bygget som et interface ovenpå f.eks. VNC, som også understøttes på Linux.

  Mvh,
  Søren

 2. Ja, Teamviewer er et fantastisk program. Man skal bare passe på, hvem man oplyser det til, for lige pludselig har man vrede venner i røret, som lige skal have hjælp til det ene eller andet og så røg den eftermiddag! Men et rigtig godt program, som endda ofte bliver opdateret. Virker også til en fjerncomputer med en meget la-a-a-a-ngsom mobilforbindelse.

  Og det ser da ud til, som Kim skrev ovenfor, at Teamviewer også fås til Linux. (Hvis man ellers har så meget tid i sit liv, at man har tid til linux!)

  Se her: http://www.teamviewer.com/da/download/index.aspx

  Mvh. Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>