Voxalot

Voxalot lukker

Voxalot
Jeg har netop modtaget nedenstående besked i min indbakke. Hvad det kommer til at betyde for SipBroker, som Voxalot ejer, er endnu uklart. Desværre har Voxalot heller informeret yderligere i deres forum. Men mon ikke der kommer afklaring de følgende dage?!

Dear Voxalot User,

We are sorry to inform you that due to the rising cost of operations, we have been forced to discontinue the Voxalot VoIP service. This change will be effective from December 31st, 2011.

If you have renewed your subscription since September 1st 2011 and would like a refund, please contact payments@voxalot.com. Unfortunately, payments for subscriptions older than this are unable to be refunded.
Please be aware that a refund will reverse your payment and cause your account to be downgraded to a Basic account.

We thank you for your support for Voxalot, and are sorry for any inconvenience that this announcement will cause, and wish you the best in the future.

Regards,
Voxalot Support

Det er trist at Voxalot lukker. Det triste består i, at Voxalot virkelig gjorde hvad de kunne for at udbrede deres services, gøre verdens udbydere overskuelige for brugerne og en masse andet. Vi har tidligere interviewet deres direktør Tony Mascarenhas.

Om Thomas Clausen

Arbejder til dagligt som Digitaliseringsleder i DSB. Jeg er uddannet Cand.merc.(fil.) fra Handelshøjskolen i København (CBS) og har tidligere været på Computerworld og i Økonomistyrelsen.

5 tanker om “Voxalot lukker

 1. Ja, Voxalot vil vi komme til at savne
  De senere år har det stadig hændt, at der var et eller andet gammelt guldkorn, som jeg huskede var at finde hos Voxalot. Fx beskrivelser af de specielle måder man kunne udnytte mulighederne i Sipura SPA. Allerede der var det ærgerligt, at Voxalot havde ryddet op og smidt meget overbord fra de første år for Voxalot, så jeg af og til måtte ‘gå’ forgæves.

  Jeg har længe følt, at der var blevet lidt dødt hos Voxalot og at det mest var blevet til en US VoIP udbyder.

  SipBroker
  Det ser ud til at SipBroker og at Voxalot forummet http://forum.voxalot.com/ får lov at leve lidt endnu – men hvor længe.

  Fonet trækker på faciliteter som peering fra SipBroker, og måske også ENUM opslag, så også her vil der nok blive et tomrum, hvis SipBroker så også lukker efterfølgende.

  Der er nok også mange med SPA, og efterfølgerne af disse bokse, som bruger SipBroker til automatisk ENUM opslag.

  e164.org
  Ser vi tilbage på, hvordan Voxalot opstod http://voipsnak.dk/ip-telefoni/emne/150-e164org-sipbroker-voxalot/ Så var det der omkring, hvor man indså, at ENUM aldrig blev til andet end disse test ENUM. e164.org slog sig sammen med SipBroker og dannede Voxalot for at holde liv i det mindste dette.

  e164.org er stedet, hvor brugerne selv kan registrere sig, modsat e164.arpa, hvor det var tanken at udbyderne skulle registrere deres brugere. e164.org, det er jo her jeg har registreret mig. Denne ENUM vil jeg helst ikke undvære selv om det måske kun er en illusion, at folk har automatisk opslag der, før der ringes til mig, for at kunne få gratis kald til mig.

  Det er endnu et lille tegn på at det smarte i SIP nok smuldrer.

  mvh / Herman

  1. Jo, men det er jo stadig en trist udvikling. Jo flere forskellige udbydere af disse services, desto mere tilbøjelige er de til at innovere, for at positionere sig i forhold til deres konkurrenter.

   1. Voxalot kunne umuligt få økonomien til at hænge sammen da kunderne jo ikke betalte noget. Nul kroner i indtægter giver nul kroner til at betale udgifter for. :-)

    1. Hej – Godt nytår !

     Njae. lidt fik de vel ind, jeg betalte ihvertfald 15 $ pr. år, med den mindste pakke, og så var der vist et par mere til 25 og 40 $ pr. år. – Men ok, det er rigtigt at de også havde en gratis mulighed, som jo nok de fleste benyttede sig af.

     Jeg har mere indtryk af at de var kørt træt i det…

     /Ole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>