Shoot U! fra Camel Games

Vanedannende og underholdende Android spil

Der er mange gode tidsrøvere til Android, og jeg har her hevet fat i et lille udpluk af dem. Der er ingen tvivl om at dette er et område i voldsom vækst, og med Googles højfrekvente opkøb af virksomheder som fx SocialDeck, LabPixies og Slide, så vil vi helt sikkert komme til at se flere spændende og gennemtænkte spil.

Men i denne artikel vil jeg bare sætte fokus på dem jeg kan (og har) bruge timevis på.

Alt fra Camel Games

Camel Games udvikler en masse små hyggelige spil. Alle spillene er kendetegnet ved at have et unikt gameplay, flot grafik og en sjov eller overbevisende lydside. Alle spillene fra Camel Games benytter sig af freemium-modellen, hvor det første fix er gratis, men så kan jeg også garantere at du er hooket. Af de mange spil fra Camel Games, så vil jeg klart anbefale disse tre:

Shoot U! fra Camel Games
Shoot U! fra Camel Games

Shoot U!

Handler om at skyde dukker ud af en kanon, og så ramme en stjerne. Hele den grafiske brugergrænseflade er med penselstrøg, og det er et sjovt spil fordi det blander præcision og tyngdekraft.

Space Physics

I Space Physics bliver dine tegninger til virkelighed, og så handler det om at få den lille bold, til at ramme den lille stjerne. Det lyder banalt og kedeligt, men det er fantastisk underholdende og til tider ganske udfordrende og svært.

Hyper Jump fra Camel Games
Hyper Jump fra Camel Games

Hyper Jump

Hyper Jump er det seneste skud fra Camel Games. Her skal man ved hjælp af gyroskopet  styre et lille væsen der flyver afsted og samler mønter. Men hvis ikke man får mønter, så falder man til jorden og går til. Specielt lydsiden på dette spil er underholdende.

Der er forskellige bonusser under vejs, men nogle gange kan man også få ram på et anker, og det hiver tyngdekræften hårdt i.

Alchemy

Det er utroligt hvad man kan lave med ild, luft, vand og jord
Det er utroligt hvad man kan lave med ild, luft, vand og jord

Alchemy er et sjovt spil hvor man starter med de fire elementer jord, vand, ild og luft, og så skal man kombinere dem til i alt 300 forskellige ting. Man støder på mange underholdende kombinationer undervejs, og jeg har lang vej endnu før jeg har kørt spillet til ende, men det er sjov tidsfordriv, men til tider også meget frustrerende når man sidder fast. Der er selvfølgelig en masse løsninger på nettet, men det tager lidt af morskaben af.

Robo Defense

Robo Defense er det ultimative tower defense spil, som egentlig bare handler om at forhindre fjenden i, at bevæge sig fra punkt A til punkt B. Til at klare det, så har man forskellige våben, som man kan købe.

Dette var et lille udsnit af de spil jeg virkelig synes er sjove på min Android. Og nu her, når betalingsmuligheden bliver åbnet på Android Market, så bliver det sjovt at se hvilke nye spil vi kan lege med. Jeg glæder mig i hvert fald.

Er der nogle spil jeg bare bør kende ud over disse, så lad mig det endelig vide nedenfor i kommentarerne…

Om Thomas Clausen

Arbejder til dagligt som Digitaliseringsleder i DSB. Jeg er uddannet Cand.merc.(fil.) fra Handelshøjskolen i København (CBS) og har tidligere været på Computerworld og i Økonomistyrelsen.

7 tanker om “Vanedannende og underholdende Android spil

 1. Hej Thomas

  Mange tak for din række af gode Android artikler.

  Jeg skal efter en del tids venten snart have mig en Android telefon, og håber du og andre kan hjælpe med valget. Prisen er ikke speciel afgørende men tænker at f.eks. den nye Desire’s store skærm bliver for stor (jeg har pt. en gammel Samsung skyde-telefon).

  Indtil nu har mine tanker mest været på HTC, men Samsungs Android telefoner får nu også gode anmeldelser. Håber nogle kan hjælpe mig i mit valg – og undskyld hvis jeg spammer tråden.

  Martin

  1. Hej Martin

   Det gør ingenting at du stiller spørgsmålet her, og tak for roserne.

   Det er faktisk et spændende spørgsmål hvilket håndsæt man bør købe, som måske også fortjener en separat artikel. Problemet ville bare være, at den hele tiden ville blive forældet, da producenterne jo spytter Android håndsæt ud.

   Det lader dog til, at du sidder med et luksusproblem, hvor pengene ikke er et issue :-)

   I sådan et tilfælde så ville jeg overveje to ting. Hvis jeg skulle gå Samsung-vejen, så ville jeg kigge på, om jeg havde andre dele af deres “økosystem”. Med det mener jeg fx fjernsyn, hvidevarer andet hifi osv. For det er givet at Samsung vil bruge deres Galaxy-linje mm. som fjernbetjening på den lange bane. Jeg mener klart at der er nogle synergier i deres store Hardware portefølje.

   Omvendt så oplever vi også at Google på softwaresiden er begyndt at rykke voldsomt, fx med Google TV (som dog indtil videre er et meget amerikansk fænomen). Men med det åbne Android Market, så vil der nok også komme en del spændende software, som gør at vores hjems hardware og software konvergerer.

   Du kunne også vælge den nye HTC Desire HD, som er superflot, men jeg ved ikke om ydelsen også bliver god, Gid HTC eller de øvrige producenter havde mig på deres liste over modtagere af hardware, men de har ikke set lyset endnu :-)

   Så det er lidt ligesom når du skal refinansiere dit lån (hvis du er i boligejer). Det handler lidt om hvad du tror på, på den lidt længere bane. Altså, hvor er markedet på vej hen, og hvor er de enkelte producenter på vej hen.

   Men det kunne også være spændende at høre hvad du har behov for i din softPhone, og hvad du eventuelt ikke ville kunne klare dig uden fra din eksisterende telefon…

 2. Hej Thomas

  Tak for dit hurtige svar. Jeg har pt. en gammel mobil som kun lige kan gå på nettet – så den bruges næsten kun til tale/sms (så ikke de store savn fra den). Jeg tror nok min kommende telefon vil blive brugt mere, især efter dine gode artikler. Men jeg er noget skeptis over størrelsen på de nye Android telefoner. Vil på den ene side gerne have det nyeste (Android 2.2) men tror en 4.3″ skærm som HTC Desire HD har bliver for stor.

  Telefonen købes via bruttolønsordning og flere leverandører kommer forbi min arbejdsplads i morgen så må jeg prøve mig lidt frem.

  Indtil jeg får telefonen i slutningen af december (lang tid at vente når valget skal træffes nu), må jeg bare følge med i din artikel serie og glæde mig.

  1. Ja, hvis de kigger forbi med Hardwaren, så er det jo bare at lege løs. Jeg er generelt skuffet over den opdateringsfrekvens de forskellige producenter kan præstere i forhold til styresystemet. Jeg er nok naiv i den henseende, men det er jo Linux, og når jeg opdaterer min distribution fra en version til en anden, så er det ligetil.

   Vi Legend-ejere er jo også blevet lovet Android Froyo 2.2 i 3. kvartal af i år, men det løb er jo kørt, og nu er 3.0 lige på trapperne. Så konklusionen må være, at vi vil altid være på bagkant både med software og hardware :-)

   Jeg tror det er en god idé at lege lidt med de forskellige modeller, hvis du er i tvivl. Det er rigtig nok at en 4,3″ skærm er rimelig stor, men omvendt, så er alt andet sparet væk, det er jo nærmest kun en skærm :-)

   Du kan også kigge på Googles gamle Nexus One site, det har de gjort til en sammenligningsmulighed mellem forskellige Android håndsæt. Du finder det her: http://www.google.com/phone desværre er det stadig lidt mangelfuldt.

   Men når du beslutter dig, så må du endelig fortælle hvad det blev. Og du er selvfølgelig velkommen til at stille flere spørgsmål her.

 3. Hej Thomas og andre

  Valget skulle træffes og det blev en Desire HD uden jeg dog fik lejlighed til at have den mellem fingrene. Når nu det skulle være kan man jo ligeså godt tage det sidste nye ;)

  Så håber jeg bare jeg bliver glad for den størrelsen.

  1. Jeg ved ikke hvor meget dårligere skærmen er. HTC sender mig desværre ikke prøver (selvom de burde hint hint #htc ;-)).

   Jeg mindes at Nikolaj Sonne (tror jeg det var) havde en lille sammenligning af dem, hvor han ikke mente at Desire HD var et stort nok skridt opad.

   Jeg går selv og lurer lidt på en Nexus S, selvom det kræver en tur til England, men der skal jeg alligevel hen til foråret…

   Og ja, de augmented reality spil der er, ser sjove ud, men jeg synes også at de er lidt kluntede indtil videre, men de kommer garanteret efter det i 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>