tunewiki logo

Underholdnings- og sociale apps til Android

I min lille serie om uundværlige Android apps, så er turen kommet til nogle gode apps med underholdning og sociale muligheder. Se de andre indlæg i serien længere nede under denne artikel.

Endomondo

Endomondo
Endomondo

Det var smerteligt, da Endomondo vandt over vores Kontanter app i Version 2’s konkurrence for Danmarks bedste Android app. Men jeg må dog sande, at det er en lækker app de har lavet. Jeg elsker apps som både virker på telefonen og på nettet. og som synkroniserer data herimellem (vi har i Nykredit faktisk flere på vej, men dem kommer I til at høre om senere :-)).

Endomondo udfører denne synkronisering forbilledligt. Det er sådan set bare en workout app, som registrerer tempo, distance, højde osv. Men der er også nogle meget søde features, som fx at jeg kan se hvilke sange jeg hørte mens jeg var afsted. Og på den måde kan jeg se om Pantera får mig til at cykle eller løbe hurtigere end Coldplay…

Man kan godt bruge app’en uden at være logget ind, men så har man ikke de samme muligheder.

Læs mere om endomondo her.

TuneWiki

TuneWiki
TuneWiki

Jeg tror at TuneWiki er ét af de programmer jeg bruger mest. Jeg cykler hver dag 20 km. til og fra arbejde (10 km. hver vej). Og selvom det er en skidt idé at fjerne 20 % af mine sanser mens jeg er i trafikken, så nyder jeg virkelig at høre musik mens jeg transporterer mig afsted.

TuneWiki har en masse ekstra funktioner, som gør den ekstra lækker. Den synkroniserer med min last.fm profil. Jeg kan se teksterne til sangene. Og hvis der ikke er tekster, så kan jeg uploade dem. Hvis der er tekster, men de ikke er synkroniseret med nummeret, så kan jeg hjælpe andre brugere ved at fortælle hvornår teksten skal skifte linje.

Jeg kan også til enhver tid se hvornår der er nogen som hører det samme som jeg et andet sted i verden. Jeg har ikke rigtig kunne tjekke om de snyder her, men det er en meget sjov tanke. At når jeg hører noget mærkeligt (fx Mike Patton, der synger på italiensk på albummet Mondo Cane), så er der alligevel 10 andre i verden  der hører det samme nummer som jeg.

Man kan også se youtube videoer og en masse andet gas. TuneWiki kan varmt anbefales, og du kan hente det her.

IMDB

IMDB Internet Movie Database
IMDB Internet Movie Database

Jeg kan bruge timevis med IMDB’s app. Det er helt simpelt en app, som giver dig en brugervenlig udgave af verdens største filmdatabase lige ved hånden.

Det eneste jeg savner er sådan set, at jeg ikke kan logge ind på min IMDB profil, og så bruge app’en til at rate og kommentere film. Men det må helt sikkert komme snart, for det ligger lige til højrebenet.

Til dem som ikke kender IMDB, så kan man finde alt om de nyeste film, skuespillere, se trailere, se toplister, rate film. Hvis du er i tvivl om hvorvidt en film er værd at se, så kan du altid tjekke den på IMDB, her tager masserne sjældent fejl.

Og savner du inspiration, så kig på top 250 film.

Hent IMDB app’en her.

Der er givetvis mange, som ville have inkluderet nogle twitter eller Facebook apps i denne lille liste, men jeg synes ikke rigtig der er nogle, som bare kan det ekstra. Jeg kan bedre lide de apps, som bruger de sociale medier afledt af en anden funktionalitet, som fx at høre musik eller workoute.

Det er jo beskedent med blot tre apps i denne liste, men hvad kan jeg mon have glemt?!

Om Thomas Clausen

Arbejder til dagligt som Digitaliseringsleder i DSB. Jeg er uddannet Cand.merc.(fil.) fra Handelshøjskolen i København (CBS) og har tidligere været på Computerworld og i Økonomistyrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>