Jeg har solgt ud og købt en iPad

Jeg har begået ideologisk harakiri og købt en iPad

Jeg har solgt ud og købt en iPad
Jeg har solgt ud og købt en iPad

Jeg har mere end almindeligt svært med Apples måde at drive forretning på. Jeg finder det smart ud fra et forretningsperspektiv, men jeg har svært ved lukketheden.

For nyligt var jeg ansvarlig for endnu en app fra mit arbejde, og det var mig bydende nødvendigt at teste denne app løbende, da det er vores netbank, der er i fokus. Jeg lånte en iPad, og det er netop denne iPad, jeg sidder og skriver på nu. Det er en fornøjelse at arbejde med dette ingeniørmæssige mesterstykke, og det skaber indre konflikter i mig :-)

Jeg ville jo gerne holde på den ideologiske hest, og bare turnere afsted med glorien pudset og samvittigheden ren, men fristelsen har været mig for stor. Jeg vil ikke begå et matyrium for mit egen hykleri, så derfor har jeg købt denne 9,7″ perle. Det eneste jeg kan klantre den for (ud over lukketheden) er, at den har en dårlig ordbog.

Hvordan kan jeg sælge ud kunne man fristes til at spørge?

Det gjorde jeg vel egentlig for lang tid side. Jeg kører Windows på flere af mine maskiner, og er decideret glad for Windows 7. Og hvs man kender sin Hardt og Negri (samt Naomi Klein), så ved man, at man ikke kan leve et puritanerliv fri for imperial logik i den moderne verden. Vi bliver omsluttet og opslugt af imperierne hvad end vi vil det eller ej. Og det er ligemeget om de hedder Microsoft, Google, Apple, TDC,Tommy Hilfinger, Nike eller noget helt syvende.

Hvorfor pludselig kaste ideologierne over styr?

Jeg så lyset kunne man fristes til at sige. Jeg så flere apps som jeg bare måtte eje, og som jeg ikke kunne få til Android, blandt andet 2 apps fra Korg, som bare ser for fede ud, se selv den ene her:

Jeg erkendte, at med min heftige Windows brug på min Dual-boot maskine, så blev jeg nød til at se mig selv i øjnene og erkende, at jeg er et magelighedsdyr. Jeg orker ikke lange besværlige opsætninger mere. Jeg gider ikke at sidde aften efter aften og prøve at få noget til at fungere.

Og kunne jeg finde på at købe en iPhone nu når jeg allerede er i ledtog med djævlen? Det tør jeg ikke udelukke…

Så med nedbøjet hoved afventer jeg jeres verbale straf.

Med venlig hilsen
Den faldne ideologiske korsridder :-)

Om Thomas Clausen

Arbejder til dagligt som Digitaliseringsleder i DSB. Jeg er uddannet Cand.merc.(fil.) fra Handelshøjskolen i København (CBS) og har tidligere været på Computerworld og i Økonomistyrelsen.

16 tanker om “Jeg har begået ideologisk harakiri og købt en iPad

 1. Kære kollega,

  Der er ingen grund til verbale straf, et citat fra Edward Abbey er her passende:
  “Ideologies separate us. Dreams and anguish bring us together.”

  Tillykke med din iPad og snart iPhone !

  “Better shun the bait than struggle in the snare.” – John Dryden.

 2. Hej Thomas..

  Jeg er lidt i samme båd, har selv også lige købt dette stykke lækre elektronik…

  Er ellers også Windows / Android storforbruger til dagligt, så vil også lytte lidt med her :-)

  PS: Er iøvrigt helt enig i dine betragtninger! – på stort set alle punkter…

  1. Hej Peter

   Det er dejligt at have lidelsesfæller :-)

   Jeg kunne have skrevet flere rosende ord. Men af frygt for, at dem som kender mig, ville tro jeg havde mistet forstanden, så holdt jeg lidt igen :-)

   Jeg holder dog nok en tid på min Android telefon endnu. Jeg ville simpelthen ikke kunne klare mig uden widgets på min homescreen.

 3. Jeg vil ønske at Lenovo lavede en 15 tommer Tablet PC, så vil jeg have været interesserede.

  Jeg syntes generelt at disse smarte ting har en alt for lille skærm, og så er de alt for lukkede, for det er jo det, der fordelen ved PC platformen vi nu har været vant til i snart 25 år.

 4. @ de uforstående
  Tine, Kamran og Mikkel er nogle af mine dejlige kollegaer, som jeg jævnligt diskuterer standpunkter med. Gæt selv, hvad/hvem der repræsenterer hvad :-)

  @ Tine og Mikkel
  Jeg kan kun sige, at jeg er glad for at mine valg kan fremprovokere følelser :-)

  @ Dosnørden
  Jeg tror desværre ikke at hardware gør det alene. Jeg har også haft en del bærbare fra Lenovo gennem tiden, men jeg tror nærmere det er synergien mellen hard- og software der gør udslaget. Microsoft har selvfølgelig en lang historik, men jeg tror at de sinpelthen er kommet for sent i sving.

 5. :-) Ja, sådan er vi så forskellige, og heldigvis for det. Er selv ivrig windows 7 tilhænger, og har aldrig ejet noget der stod Apple på – nu gør jeg, og tak for det – et sandt mesterværk der bare fungerer og endog er lynhurtig til både at koble på 3G og WiFi net – jeg er dybt imponeret og fortryder ikke et sekund de 6 kg jeg måtte smide for min iPad.
  Jeg har skam kolleger der ville benægte jeg nogensinde ville gå over til fjenden – men som nævnt – den er bare for lækker. Jeg har dog ingen planer om at skifte til iPhone – jeg holder mig til HTC HD2 som jeg ligeledes syntes er et mesterværk med WINMO – og den kalder jeg med glæde for en iPhone Killer :-)

 6. :-) – jeg må erkende mine dage som benægter er ovre – det bliver jeg så moppet lidt med ind imellem :-) – men jeg er alligevel imponeret af HD 2, og min forrige HTC TD – begge har kørt 100% uden problemer, men skulle jeg rykke over tror jeg en væsentlig grund ville være de apps der fåes til Android og iPhone mobilerne. Jeg vil dog godt her videregive at Windows Marketplace er på vej frem – men aldrig vil nå Android med apps, men Windows Mobile ejere kan med fordel installere OMarket som jeg personligt syntes er glimrende, og også har rigtig gode apps til WinMo

 7. Tillykke med beslutningen. Jeg synes det er synd for de mange, som det falder svært at indrømme, at iPad faktisk er ret fed og nyttig. Jeg tror de færreste hårdnakkede fornægtere alvorligt har afprøvet hvad de går glip af.

  For opvejer det at man har lyst til at bruge den, at man bruger den og at den bare virker langt alle ulemperne.

  1. Hej Knut tak for din kommentar.

   Jeg tror vi er mange fra ideologiske hold, som ikke har svært ved at beundre Apples produkter fra et ingeniørmæssigt synspunkt. De laver gennemførte ting som bare fungerer. Pointen er nok, at vi (og her er jeg så ikke med mere) har truffet et fravalg af goderne og tilvalgt idealismen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>