Basislinje eller bærelinje

Det er fra slutningen af februar 2006 blevet muligt for alle, at have en ADSL uden at skulle have et fastnettelefonnummer. TDC har indført det de kalder basislinje som koster 45,-/måned.

Basislinjen sørger for at holde ens ADSL åben uden at man har fastnettelefon. Så hvis du betaler ca. 134,- kr. i abonnement om måneden for din fastnettelefon, så kan du efter portering nøjes med at betale de 45,- kr./måned plus IP-telefoni udbyderens abonnement, som sjældent overstiger 30-40,- kr. (Der er nogle som er væsentlig dyrere, men så kan man også ringe alt hvad man vil til fastnet, mobiltelefoner og udlandet).
Husk at du skal købe en ADSL-forbindelse oveni, hvis du ikke allerede har én.
Denne liberalisering af TDCs kobbermonopol har åbnet muligheden for, at hele Danmark kan konvertere deres normale telefon til IP-telefoni, med store besparelser til følge.

Om Thomas Clausen

Arbejder til dagligt som Digitaliseringsleder i DSB. Jeg er uddannet Cand.merc.(fil.) fra Handelshøjskolen i København (CBS) og har tidligere været på Computerworld og i Økonomistyrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>