Telefonselskab

Forum Fora Generel diskussion Telefonselskab

Dette emne indeholder 5 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  olemeister 13 år, 2 måneder siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #22503

  Anders
  Deltager

  Hej

  Jeg vil gerne have iptelefoni, men er lidt usikker på hvilket selskab er det bedst.

  Jeg kan se at jeg er den første der stiller et spørgsmål. Håber på at få svar.. Eller er der nogen der kan fortælle mig hvor jeg finder det

  Hilsen

  Anders

 • #22504

  Thorkild
  Deltager

  Hejsa og Velkommen

  Hvilket ip-telefoni selskab man skal vælge er meget svært.

  Jeg har valgt at bruge Telefin og Musimi. Telefin, fordi at Musimi ikke laver porteringer mere, ellers havde jeg nok kun haft dem. Snakker man meget til fastnet, er Redspot en mulighed med deres Flatrate.

  Kvalitets messigt har jeg hørt at Redspot er god, det samme med Musimi. Har hørt en del skidt om Telefin, og før de skiftede server havde jeg selv en del problemer.

  Hvis du vil vide mere har du en mulighed for at besøge forumet hos musimi, eller prøve nyhedsgruppen dk.teknik.telefoni.ip

  Mvh

  Thorkild

 • #22505

  SPA-1001
  Deltager

  Jeg tror at du måske skal prøve Telsome. Jeg er tilfreds med at være kunde hos dem. Deres support er meget fint via HelpDesk. Jeg anbefaler dog en Sipura Adapter. Har haft problemer med støj & ekko man efter at indstille min Sipura SPA-1001 har jeg faktisk næsten udlukket alt støj & ekko. Alle dem som jeg har snakket med via min IP telefoni er dyb imponeret over dens talekvalitet. Så de har også overvejet at skifte over til IP telefoni. Dog vil jeg sig at du skal have en ISP hastighed på mens 256/256 kbits for at få samme kvailtet som mig. Via en router kan du nøjes med at åbne for 3 porte i din evt. router til IP telefoni.
  ;)
  Hygge
  SPA-1001

 • #22506

  olemeister
  Deltager

  GoIP (og derfor Jubii-GoIP), har lige givet en ekstra god grund til at vælge dem. I deres forum opdagede jeg, at de skriver, at de er ved at lægge deres numre i e164.info. Det betyder at du kan ringe gratis til mere end 100 millioner telefoner over hele verden (til alle dem, der også har lagt deres numre i e164.info). Efterhånden som IP-telefoni bliver mere og mere udbredt, vil antallet af gratisopkald via e164.info naturligvis også stige.
  I forvejen er Musimi og Redspot med, men Telsome har meldt ud, at de ikke vil være med, mens Telefin siger, at de overvejer det. Se eventuelt linket til peeringtabellen i venstre side sitet.

 • #22507

  SPA-1001
  Deltager

  Hej OleT

  Det er derfor jeg har købt en SPA-1001 for den kan have to forskellige IP telefoni udbydere.
  Jeg har også en konto hos http://www.gratissip.dk, så dem som ringer til mig via IP telefon nummer (ikke 8 ciffer), min telefon vil så ringe på normalvis.
  Hygge
  SPA-1001

 • #22508

  olemeister
  Deltager

  Ja, det er jo en god feature ved 1001'eren. Men gratissip er jo nærmest bare en test-sag. Man kan ikke bruge det til 'rigtig' telefoni. Peerings er jo noget helt andet. Som det er nu, er man jo afhængig af, at så mange som muligt vælger samme ip-selskab som en selv, hvis man vil ringe gratis. Men set fra kundernes synspunkt, er det jo ikke smart, for så skal man hele tiden 'sælge' et bestemt selskab frem for et andet til familie og venner, hvis behov måske er anderledes end ens egne og derfor ikke imødkommes af det samme selskab.

  Hvis man vil have maksimal glæde af de muligheder, der ligger i iptelefonien, skal man så vidt muligt uden om fastnettet, hvor tdc bestemmer alt. Hvis teknologien skal spredes hurtigt, uden at tdc får mulighed for at hænge i bremsen, er det pinedød nødvendigt, at kunderne ikke er begrænset inden for eget selskab. Kun meget få gider skifte tele2 ud med ip blot for at spare et par ører (ip-telefoni er jo stadig lidt upålidligt). Men når man via peering kan ringe helt gratis, har man pludselig en rigtig god grund.

  Men så længe selskaberne tager penge for opkald, der ligeså godt kunne være gratis (fx. mellem telsome og musimi), er der ikke så mange, der hopper på. Og så går udviklingen meget langsomt. Derfor er http://www.e164.info et meget spændende initiativ. Her kan selskaberne nemlig udveklse numre og dermed snyde tdc, når makismalt mange opkald blev kørt uden om tdcs jagtmarker på det alm. telefonnet.. Gjorde alle ip-selskaber det, ville udviklingen gå meget stærkt og ip-telefonien hurtigt blive meget udbredt.

  Men det gør de ikke, fordi så kan de ikke tjene penge på ip-ip opkald. Derfor har jeg musimi og jubii-goip-konti. Fordi ip-ip-samtalekronerne har det meget bedre i mine lommer, end hos et selskab, der hænger i bremsen sammen med tdc.

  Det er ligesom med max havelaar-kaffe og svanemærket papir. Med kronerne bestemmer kunderne, hvilken vej udviklingen går.

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.