Dansk did / ip-telefoni virker ikke fra Spanien

Forum Fora Generel diskussion Dansk did / ip-telefoni virker ikke fra Spanien

Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Viptel Kjeld 2 år, 11 måneder siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #31954

  mlun42
  Deltager

  Vi har en did hos den førende danske udbyder, men desværre virker ip-telefonien ikke fra vores adresse på kanarieøerne. Ifølge den danske udbyder skyldes dette at der er pakketab på op til 4%. Vi kan fint høre de personer vi taler med, men omvendt er der så mange udfald at al kommunikation er håbløst (sikker grundet vi har 8MB down og kun 0,6 MB up).

  Vores spanske isp har været ude at fejlsøge og alt er 100% o.k. fra deres side. Vores danske ip-udbyder siger at problemet muligvis skyldes at den spanske isp nedprioriterer udp-pakketraffik, men det er åbenbart ikke muligt at få dette hverken bekræftet eller ændret fra den spanske isp.

  Derfor: Er det muligt at få en udbyder hvor det kan forventes at problemet med pakketab er mindre? Er alle danske did’s geografisk placeret på servere som står i Danmark, eller kunne det tænkes at der er en udbyder med en server hvor den geografiske placering er mere gunstig i forhold til kanarieøerne?

  IP-telefonien fra denne internetopkobling har virket fint i flere år, men gik i smadder her i foråret. Kunne det alternativt være en mulighed at prøve en anden dansk ip-udbyder, blot i håb om at deres traffik routes anderledes?

  Ellers modtages gode idéer med kyshånd :)

  • Dette emne blev ændret 2 år, 11 måneder siden af  mlun42. Årsag: stavefejl
 • #31956

  Viptel Kjeld
  Keymaster

  Hej

  Det er et problem som vi af og til støder på.

  Jeg tvivler på at UDP nedprioriteres, der er bare ikke upload nok. Virker det hvis du sætter det til hos andre med samme ISP eller med en anden ISP.

  Prøv evt med en smartphone. Nogen gange er mobildata mere stabilt end en ISP.

  Viptels servere står i Danmark og går ud via TDC.
  Du kunne jo starte med at lave en traceroute mod de forskellige udbyderes SIP servere.

  M.v.h. Kjeld Flarup

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.