Database for nummerporteringer?

Forum Fora Gratissip – Info Database for nummerporteringer?

Dette emne indeholder 3 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  Herman Ransborg 7 år, 1 måned siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #31007

  sorend
  Moderator

  Hejsan.

  Der skulle ikke tilfældigvis være nogen der kender en (offentligt tilgængelig) database hvor man kan se hvor et nummer hører hjemme?

  Specifikt spørger jeg fordi vores “carrier” har notificeret nye priser, og jeg kan se at terminering til mobile Telenor (tidl. Sonofon) numre nu er helt i bund – så det kunne være interessant at tillade gratis opkald til dem også. (“husets” mobiler kører alle på telenor’s net, så deet… :) ).

  Mvh,
  Søren

  (opkald til Telenor mobil er nu kun ca. 5øre/minut gennem vores udbyder, mens nærmeste anden mobil udbyder er “3” til ca. 30øre/minut, noget forskel! – ja, jeg har spurgt dem om det var en fejl, det var det ikke)

 • #31010
 • #31013

  cphtkj
  Deltager

  Hej Søren,

  Hvad selskab tager 5 øre til Telenor mobil?

  /Thomas

 • #31020

  Det er nok rigtigt, som Thomas skriver, at de oprindelige tildelinger af nummerrækker kan vi finde hos IT- og Telestyrelsen. Men vi kan ikke vide om det nummer vi søger oplysning om er porteret til en anden teleudbyder.

  Er det ikke det samme, nu som før, med at teleudbyderne udveksler information om, hvor telefonnumre hører hjemme via OCH (och.dk). Så slutbrugerne ingen indsigt har i, hvor et nummer hører hjemme. Et system, hvor informationen udveksles imellem udbyder og OCH a la batch jobs og hulkort. Var det en anden branche, så ville Forbrugerstyrelsen vidst ikke acceptere denne uigennemsigtighed. At vi bruger penge i blinde hos teleudbyderne, med mindre der er fast pris.

  Så OCH har informationen i en komplet database, men det har slutbrugere ingen adgang til. Hver teleudbyder skal så også sikre, at de har informationen i deres database. Det har vi så nok heller ingen adgang til.

  Eller er jeg helt galt på den?

  Når det nu er sådan og at der er stor forskel i pris på fastnetkald og kald på mobilnettet, så er det da godt at man endnu ikke kan portere numre imellem disse to net.

  Men det er utroligt, at de kan få lov til at fortsætte sådan.

  mvh / Herman

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.