Snom 360 og gratissip

Forum Fora Gratissip – ting der ikke virker Snom 360 og gratissip

Dette emne indeholder 6 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Herman Ransborg 7 år siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #30923

  abjac
  Deltager

  Hej måske et simpelt spørgsmål for nogle. Men jeg har snoms softphone 360 installeret, og kan ikke få gratissip til at registrere. Jeg har ingen problemer med at registrere i f.eks. x lite. Men vil gerne prøve snom 360 som softmodel før jeg køber den rigtige. Jeg bruger viptel, som jeg vil have over snom og gratissip. Og det vill være rart med en telefon. Er der nogle der har en komplet opsætnings vejledning til snom 360 softphone med gratissip. Vil være rigtigt dejlige.
  Tak på forhånd.
  Alan

 • #31083

  Det er længe siden med denne snom SoftPhone, men den virker nok stadig. Jeg lagde en gang en vejledning til den hos Musimi. Måske kan du bruge det.

  Jeg har haft en (rigtig) snom 360 kørende imod Gratissip. Jeg testede at bruge Gratissip som trunk op mod min PORTech SIP – GSM Gateway. Her kørte jeg bl.a. med en snom 360 mod Gratissip. Det er nogle år siden. Opsætningen hos Gratissip har jeg glemt og jeg kan se at min login er mistet fordi Søren har lavet om i login – Ellers ligger min konfiguration vel stadig der.

  Jeg mindes ikke der var forskel i snom konfigurationen mod Gratissip, Fonet eller Musimi. Det skulle da lige være at jeg lod snom lave ENUM opslag ved Musimi, det er ikke nødvendig hos Gratissip, fordi Gratissip laver også ENUM opslag.

  Jeg har også en stribe snapshot liggende af min konfiguration snom 360 (firmware version 7) mod Fonet. Der ligger nok også en forklaring/beskrivelse et set på nettet. Jeg husker ikke på stående fod i hvad anledning grafikken blev lagt op. – I første omgang sparer jeg at lægge links til disse konfigurationssider. – Da du bruger snom SoftPhone, så er vejledningen hos Musimi nok bedst, at gå ud fra.

  mvh / Herman

 • #31085

  abjac
  Deltager

  HI Herm,an tak for svaret. jeg vil prøve igen med min snom 360, men faktisk tror jeg egentlig at jeg prøvede og den ville ikke logge ind, men jeg prøver igen take for svaret. Så du mit svar ang. gratissip og trunk måske kan du huske opsætningen der. smil Jeg håber hej Alan

 • #31086

  Gratissip trunk

  Ja, jeg tror jeg svarede på noget der også. Men det er for overfladisk, hvad jeg kan huske fra da jeg selv brugte det hos Gratissip i 2008 – detaljerne er glemt. Da jeg selv kørte med det havde jeg kun én trunk. Det var til min SIP – GSM Gateway. Det virkede, men altså vidst omkring 2008. Det specielle med den løsning jeg havde var, at det var grundet Gateway’en omvendt, hvem der skulle lave login på trunken. Det kunne Gratissip så også klare. – Jeg kan se at Søren har ændret Gratissip login, så jeg kan nok heller ikke få logget ind til min tidligere konfiguration. Indrømmet, det er ganske lidt jeg fik prøvet med web-login nu.

  Jeg har i dag løst det med min SIP – GSM Gateway ved at lægge noget mere ind i snom dial-plan (snom 360 og snom 821), hvor jeg nu rammer Gatewayen direkte på IP-adressen uden login. Tidligere kørte jeg med en Intertex router, som kan lidt med SIP PBX også. Den måtte jeg droppe fordi der nu er er en lidt simpel Cisco router indbygget i den kabelmodem jeg har. Routeren her kan pt. ikke kobles fra med ‘bridget mode’. Jeg taber en del af det smarte, hvis Intertex ikke får sin public IP på WAN porten, derfor hviler den lidt. Som det kører nu så får jeg kun indkomne kald fra GSM på den ene telefon og jeg har ingen fail-over, som jeg ellers havde da Intetex var med i billedet.

  Demo snom 360
  Jeg kørte en priode med den der demo snom 360 SoftPhone i 2004/2005. Den var udmærket, men der mangles en del i forhold til den rigtige snom 360. Så vidt jeg husker fx mangles ekko undertrykkelse. For mig var det nu ikke et større problem. snom tog demoen af nettet da der kom en større firmware opdatering til den rigtige 360. Sikkert fordi de tænkte at demoen nu var noget misvisende. Det er længe siden jeg ellers har prøvet den. Ved fx ikke om den vil drille på Vista.

  Jeg har på et tidspunkt lavet en eller anden mini vejledning til den rigtige snom 360 (måske blev det bare til dette UnoTel-Snom320 opsætning), men med software version 7. Jeg kan ikke lige finde, hvor jeg lagde det ellers. Grafikken ligger på min egen hjemmeside.

  Vælger du at købe en rigtig snom og har du behov for det, så må vi se, om jeg kan få taget mig sammen til at få lavet en ny vejledning, hvor vi går ud fra firmware version 8. Eller finde en anden brugbar vejledning på nettet, som er lavet på dansk. Fonet har ellers meget, men ikke en for snom. – SIP er ellers min hobby – men sommetider kniber det med tiden :)

  Der ligger et andet indlæg her på Voipsnak med Graissip – Udgående kald via Musimi, måske kan du hænge på der, men ‘jeslan’ der, har også lidt problemer med det Gratissip trunk, kan jeg se.

  mvh / Herman

 • #31091

  abjac
  Deltager

  Hej Herman. Tak for svaret. Tjekkede lige dine opsætninger på det andet link, måske kan jeg lege lidt med det. Men jeg har en fornemmelse med sofware versionen er der ikke de samme muligheder. Jeg har prøvet tidligere, men igen kunne den ikke registrere, jeg prøvede med gratissip. Men vil lege videre med det, Ville gerne prøve sofware versionen, før jeg køber den rigtige. men vil prøve igen med den. Tak for svare Herman og ja jeg ved dette tager noget tid også .
  Hilsen Alan

 • #31092

  abjac
  Deltager

  Så fik jeg det til at virke her Herman. Jeg så din gamle screen shots fra opsætning og ændrede efter din opsætning i advanced settings. Så registrerede den og bagefter kørte jeg viptel ind over linie 2 og også den registrede. Lavede nogle test bland andet med at ringe på begge linier og sætte en af dem på hold. Det ser ud til at virke selvom lyden er lidt speciel når men gør det på samme beliggenhed. Men det virker. Din erfaring med snom den rigtige er god ikke. Jeg tænker her specielt på, når man har flere registreret på samme tid? Men tak for din hjælp Herman. Det var dejligt at få det til at virke. Hilsen Alan

 • #31095

  Skønt, at du fik den til at virke :)

  Jo, jeg synes rigtig godt om snom telefonerne. De der Fritz!Boxe jeg har prøvet har også en rigtig god lyd.

  Især i 2004 / 2005 fik jeg prøvet en hel del fabrikater, bl.a. fordi jeg i en periode, som hobby, hjalp eStation lidt med kontakt til fabrikanterne for at få løst specielle danske forhold – og før da var jeg en af ‘prøvekaninerne’ hos internetudbyderen Nordit, da de kørte testfase med IP-telefoni. I forbindelse med eStation var jeg på et servicebesøg hos en kunde, som havde købt en Epygi Quadro IP PBX. Han brugte snom telefoner og jeg var positiv overrasket over lyden og hvad de kunne.

  Det var den direkte årsag til at jeg også selv ville have en snom 360. snom 821 har endnu bedre lyd, hvis man kan være så heldig at få kald med codec G.722. Det er nok nede i detaljer, som de fleste sikkert ikke lader mærke til, men fx håndsættet har en endnu bedre frekvensgang. Så vidt jeg husker, det kan man så også opgradere fx snom 360 med.

  mvh / Herman

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.